“Konya mutfağını dünyaya tattırmayı hedefliyoruz”

Anadolu mutfağının öne çıkan lezzetlerinden Konya mutfağı, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

“Konya mutfağını dünyaya tattırmayı hedefliyoruz”
“Konya mutfağını dünyaya tattırmayı hedefliyoruz”
GİRİŞ 29.01.2020 09:53 GÜNCELLEME 29.01.2020 16:53

Etli ekmek, bamya çorbası fırın kebabı incik, fırın kebabı kaburga, peynirli pide ve sac arası tatlısı Konya mutfağının öne çıkan yemekleri arasında yer alıyor.

Konya mutfağını dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyen Güvenç Konyalı’nın sahibi Hüseyin Güvenç, “Yemeklerimizi sadece ülkemizde değil dünya genelinde de tattırmayı hedefliyoruz. Ülkemize gelen turistler de mekanımızda Konya yemeklerini severek yiyor” dedi.

Konya yemeklerinin pişirme ve sunumuna dikkat çeken Hüseyin Güvenç, Pişirme yöntemlerinden sofra düzenine kadar her şeyin kültürüne uygun servis edilmesinin önem arz ettiğini söyledi.

Turistler Konya yemeklerini severek yiyor

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödülleri’nde En İyi Türk Mutfağı seçilen Güvenç Konyalı’nın sahibi Hüseyin Güvenç, “Konya mutfağını İstanbul’a taşıyarak şehrimizin yemeklerini en iyi şekilde müşterilerimize servis ediyoruz. Ekip olarak bu işi severek yapıyoruz. Yemeklerimizi sadece ülkemizde değil dünya genelinde de tattırmayı hedefliyoruz. Ülkemize gelen turistler de mekanımızda Konya yemeklerini severek yiyor. Bu lezzetleri tatmayanları İstanbul Sirkeci’deki restoranımızda ağırlamaktan çok mutluyuz ”dedi.