'Günde 1 kasa meyve, 3 kilo et, 5 ekmek yiyor'

Rio Olimpiyatları'na damga vuran sporcular başarılarıyla değil, alışılmışın dışındaki yiyecek-içecek alışkanlıklarıyla da konuşuluyor.

'Günde 1 kasa meyve, 3 kilo et, 5 ekmek yiyor'
'Günde 1 kasa meyve, 3 kilo et, 5 ekmek yiyor'
GİRİŞ 21.08.2016 14:04 GÜNCELLEME 21.08.2016 14:20

Bugün sona erecek Rio Olimpiyatları'na damga vuran sporcular yalnızca başarılarıyla değil, alışılmışın dışındaki yiyecek-içecek alışkanlıklarıyla da konuşuluyor.

İşte o isimlerden öne çıkanlar...

Rıza Kayaalp

Günde 1 kasa meyve, 3 kilo et, 5 ekmek yiyor

2016 Rio Olimpiyat Oyunları‘nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda milli güreşçi Rıza Kayaalp gümüş madalya aldı. Antrenörü Serkan Özden şampiyon güreşçinin nasıl beslendiğini anlattı...

Kayaalp, bir haftada 55 kilo kadar meyve tüketiyor. Kışın günde 1 kasa mandalina yiyor. Mevsimine göre değişiyor, elma, kavun, kiraz, greyfurt, portakal, nar, muz... Kayaalp, 19.00’dan sonra meyve de olsa bir şey yememeye özen gösteriyor. Milli güreşçinin düzenli bir hayatı var, ağır antrenmanlardan sonra dinlenmesine özen gösteriyor, evden 2-3 gün çıkmayıp vücüdunu korumaya aldığı dönemler oluyor.

Protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen milli güreşçi yüksek şiddetli antrenmanlar ve müsabakalar zamanında glikojen depolarına destek olması için günde en az yarım kilo ile 1 kilo arası et, 4-5 ekmek yiyor. Kas dokularının onarımı için karbonhidrat ve protein ağırlıklı gıdaları antrenmandan sonra yarım saat sonra tüketiyor.

Kayaalp’in mönüsü günlük 5000- 6000 kalori arasında değişiyor. Özellikle de mandalinayı çekirdek gibi yediğini belirten yıldız güreşçi, günde 1 kasa mandalina, 1 haftada ise yaklaşık 55 kilo meyve tüketiyor. Kayaalp ayrıca, günde en az 3 kilo et tüketirken bir aileye yetecek 1 aylık ekmeği 1 haftada yiyor.

Usain Bolt

Kızarmış tavuk dopingi

Rio’daki Olimpiyat oyunlarında atletizmde erkekler 100 metrede altın madalya alan Usain Bolt, enerjisini kızarmış tavuktan aldığını söylüyor. Bolt PekinOlimpiyatları’nda, 100 metre yarışlarında dünya rekoru kırmadan önce yaptığı açıklamada, “11 civarında uyandım ve biraz televizyon izlemeye karar verdim ve biraz da kızarmış tavuk yedim” diye konuşmuştu. Aradan yıllar geçti ve Bolt hala rüzgar gibi esiyor.

Bolt, sabah kahvaltıda yumurtalı sandviç, süt ve peynir yiyor. Öğlenleri makarna ve kurutulmış et akşamları ise tatlı patates ve Jamaica usülü kızarmış tavuk yiyor. Yarışlardan önce protein ağırlıklı olan kızarmış tavuk ve balık gibi yiyecekleri tüketen süperstar sprinterin, olimpiyatlara hazırlanıren aldığı kalori değeri ise 5 bin kalori...

Simone Biles

Enerjisi annesinin yemeklerinden geliyor

Rio’da kazandığı 3 altın 1 gümüş ile cimnastikte tarih yazan 19 yaşındaki Amerikalı sporcu Simone Biles, sabah kahvaltılık gevrek ve mutlaka fıstık ezmesi yiyor. Ara öğünlerde badem ya da ceviz ile antrenman aralarında da krampları önlemesi için muz yiyor.

Sabah 9’dan öğle 12’ye kadar süren antrenmanlardan sonra öğlen yemeği için eve geliyor ve diyetisyeninin hazırladığı program dahilinde annesinin pişirdiği yemekleri yiyor. Biles öğlen protein ağırlıklı besleniyor balık, tavuk ya da kırmızı et yiyor. Öğleden sonra peynirli sandviç ve enerji içeceği içiyor. Akşam yemeğini de yine annesi pişiriyor. Büyük bir tabak makarna, pirzola, somon, haşlanmış sebze ve yoğurt genç şampiyonun aklam mönüsü. Biles günde 4 bin 200 kalori alıyor.

Michael Phelps

Normal bir insanın günlük kalorisinin 6 katını alıyor

Olimpiyat oyunları tarihinde en fazla altın madalya kazanan sporcu olarak tarihe geçen Amerikalı Michael Phelps’in başarısının ardında günde 12 bin kalorilik özel olimpiyat diyeti yatıyor. Her öğün 4 bin kalori alan Phelps, güne üç adet yağda pişmiş yumurtalı ekmek, 2 büyük fincan kahve, 5 yumurtalı omlet, pudra şekerli 3 dilim yumurtalı ekmek ve 3 adet çikolatalı krepten oluşan mönüyle başlıyor.

Phelps öğle yemeğinde, yarım kilo makarna, beyaz ekmekte hazırlanmış iki büyük domuz etli ve peynirli mayonezli sandviç ve bin kalorilik enerji içeceği tüketiyor. Akşam yemeğinde, yarım kiloya yakın makarna, büyük pizza yiyor. Yanında bin kalorilik bir enerji içeceği içiyor.

 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 16
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    dedelerimizde böyleymiş.bir oturusta bir koyunu yermiş.biz millet olarak babayiğit milletiz..bizi cinliler gibi yapmak istiyorlar bi deri kemik olsun istiyorlar..yiyin kardeşim diyet miyet bize göre değil...
    Cevapla
  • tsli 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim bir deri bir kemik halimiz de onlara yeter Allah ın izniyle
    Cevapla
  • KAYSERİDEN 7 yıl önce Şikayet Et
    İsraf diyenler çok komik adamlar atmıyoryoki yiyor. YİYİNİZ İÇİNİZ AMA İSRAF ETMEYİNİZ. YİYOLAR
    Cevapla
  • Selahaddin 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık , yemek israfı , kaç afrikalı doyar bunlarla
    Cevapla
  • mhjkln 4 yıl önce Şikayet Et
    israf değil hayırlı bir iş yapıyor iyi beslenip ülkemizi güzel temsil ediyor
    Cevapla
  • selahaddin bey 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar yiyor. israf yapıp atmıyor. yenmiyor olsa israf olurdu
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    yarasın tosunuma. formunu koruması için dengeli beslenmesi lazım. o kiloya bu tüketim normal sanırım. yediklerine laf atanlar ise önce kendileri hiç israf yapıyor mu yapmıyor mu onu sorgulasınlar.
    Cevapla
  • kaan 7 yıl önce Şikayet Et
    onun birgunde yedigini ben 1 haftada yiyorum masallah
    Cevapla
  • tsli 7 yıl önce Şikayet Et
    ne bir haftası 3 ayda yarım kilo et yemiyorumdur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle