Pehli tarifi

Kayseri yöresine ait olan bu tarif misafirleriniz için mükemmel bir tarif.

Pehli tarifi
Pehli tarifi
GİRİŞ 03.07.2016 15:17 GÜNCELLEME 03.07.2016 15:17

Malzemeler:

1 kuzu kol
3 domates
6 patlıcan
6 köy biberi
1 çorba k. salça
2 çorba k. tereyağı
5 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz
su

Kızartmak için:
sıvıyağ

Yapılışı: Kuzu kolu doğruyoruz. Geniş bir tencereye alıyoruz. Suyunu koyuyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Kanı çıkınca suyunu değiştiriyoruz. Kara suyu çıkınca yine suyunu değiştiriyoruz. İçine defne yaprağı ve soğan atarak et suyunu daha lezzetli hale getirebiliriz.

Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Önce ikiye bölüyoruz, sonra parmak parmak doğruyoruz. Patlıcanları sıvıyağda kızartıyoruz. Domatesleri ve biberleri de parmak boyunda dilimliyoruz. Tavaya sıvıyağ koyuyoruz ve salçayı ilave ediyoruz.

Biraz kavurduktan sonra sıcak su koyuyoruz. Sosumuzu kaynatıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları süzgece alıyoruz. Yağını südürdükten sonra yuvarlak fırın tepsisine güzelce diziyoruz. Üzerine yarım ay şeklindeki domatesleri diziyoruz. Sarımsakları doğrayıp aralara atıyoruz.

Domateslerin de üzerine de biberleri diziyoruz. Salçalı sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Etleri pişmesine yakın tencereden alıyoruz ve tepsimizin en üstüne diziyoruz. Etlerin üzerine tereyağı sürüyoruz. Tuzunu atıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Etin tencerede kalan suyunu da süzerek pilavda ya da çorbada kullanıyoruz.