Türkiye’nin ilk restoran yemek kitabı çıktı

Lokantacılığın kitabını yazan adam Ramazan Bingöl yeni kitabı “Ramazan Bingöl Mutfağından Tarifler “ ile sizi mutfağa çağırıyor.

Türkiye’nin ilk restoran yemek kitabı çıktı
Türkiye’nin ilk restoran yemek kitabı çıktı
GİRİŞ 24.06.2016 17:26 GÜNCELLEME 24.06.2016 17:26

Sayfalar arasında gezindikten sonra tencere tavaya sarılmamak içten bile değil. Hatta öyleki bir çoğu geleneksel usuller ile yapılan lezzetlere dair şimdiye kadar bilmediğiniz püf noktaları konusunda da ışık tutuyor.  

Geleneksel ve Rb Mutfağından özgün yemek tariflerinin yer aldığı kitap raflarda ki yerini aldı. Erdem yayınlarından çıkan kitap Çorbalardan, mezelere,zeytinyağlılardan,ana yemeklere, tatlılardan ,şerbetlere Mutfak kültürünü öteleyenleri 80 e yakın Geleneksel tarif ile buluşturuyor.  

Yemek Merakla başlar

Uzun iş saatleri sonrasında yemek yapmak istenmediğine değinen Ramazan Bingöl ” Yemek kültürünü kaybeden toplumlar birçok değerini de beraberinde kaybederler. Bizler de gelecek nesillere de bir eser olarak kalması için Türk mutfağının en özel lezzetlerini ve bazıları sadece RB Mutfağına has olan yemekleri toparladık.  Bu kitapla zor diye düşündüğünüz yemeklerin aslında ne kadar kolay yapıldığına şahit olacaksınız.Yeterki sayfalar arasında gezinme merakınız olsun.” 

Geçmişten geleceğe…

Türkiye’de hemen hemen hiçbir restoranın kendine ait bir tarif kitabı yok. Nedeni ise mutfağa dair tüm detayları paylaşmak istememeleri. Ancak  Ramazan Bingöl, “tariflerin dışarı çıkamasından  endişe etmektense unutulmasından endişe ederiz.  Unutturmamak, nesiller arasında bağlantıyı kurmak için, çalışmalarımıza devam edeceğiz. “diyor.  

Paylaştıkça çoğalan birikimler…

Ramazan Bingöl’ün bu kitabı Türkiye’nin ilk restoran yemek kitabı. Kendi menüsünden seçtiği ve paylaşmak istediği yemekleri bir araya getirerek çok güzel bir kitap hazırlamış. Seçtiği yemeklerin Türk Mutfak Kültürüne ait olmasının yanı sıra kullandığı malzemelerin en sağlıklı olması da bu kitabın en önemli özelliği. Kendi menüsünden seçtiği yemekleri bir de evde yapma fikri de bence çok cazip. Yıllardır restoranlarına giderek yediğiniz yemekleri şimdi kendi ellerinizle yapabileceksiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL