Peynir uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor

ABD'de Michigan Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, peynirin de uyuşturucu gibi bağımlık yaptığını ortaya çıkardı.

Peynir uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor
Peynir uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor
GİRİŞ 29.04.2016 14:33 GÜNCELLEME 29.04.2016 15:44

Bilim insanları, araştırmalar sonucunda peynirde bulunan casein kimyasalının beyindeki reseptörleri tetikleyerek bağımlılık yarattığı sonucuna ulaştı.

Araştırmacılar, dünya üzerinde en çok bağımlılık yaratan yiyeceklerden biri olan pizzanın bu özelliğini de içerdiği fazla miktarda peynire bağlandı.

Çalışmada imzası olan isimlerden biri olan Erica Schulte, şişmanlığın genel olarak bir yeme problemİ kabul edilmesine rağmen, bunun "yemek bağımlılığının" bir belirtisi olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, casein'in sütte az miktarda bulunduğunu, ancak 1 kilogram peynir üretmek için 10 litre süt gerektiğini, bu yüzden peynirin yüksek oranda casein içerdiğine dikkat çekiyor.

Bir insanın yılda ortalama 35 kilogram peynir tükettiğine dikkat çeken uzmanlar, bunun da bağımlılık tezini doğrular nitelikte olduğuna dikkat çekiyor.

YORUMLAR 6
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    böylw baımlılığa can kurban ne zararı var
    Cevapla
  • Trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Peynirin kilosu et gibi olduğu için biz artık yiyemiyoruz. Marketlerde labne diye birşey var, bayağı ucuz, krem peynire benziyor ama yoğurt tadı var. Artık ondan yiyoruz. Zeytin de yok çok şükür o da çeyrek altın oldu mübarek. Yine de Allah' a şükür, yavan ekmekte olsa aç yatmıyoruz, Rabbim aç yatanların yardımcısı olsun. Tokluktan çatlayanlara da selam olsun...
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    koka kolaya nazîre mi yapıyorlar, bana hiç de inandırıcı gelmedi. Varsa yenir yoksa peynir krizine de girilmez hiç böyle birini duymadım şimdiye kadar. PEYNİR BAĞIMLILIK FALAN YAPMAZ, PİZZANIN İÇİNE BAŞKA NELER KATIYORLARSA ONLARI ARAŞTIRSINLAR...
    Cevapla
  • ruhsuz vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    peynirime laf yokkk.. icindeki casein cok faydalidir.. sabahleyin peynir yiyen birisi saatlerce protein gidasi alir haberi olmadan..
    Cevapla
  • abdi 7 yıl önce Şikayet Et
    katik yahu dokunmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle