Bu akademi lezzetin peşinde

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), aşçı olmak isteyen ya da mutfağa ilgi duyanları yetiştirmek için Aşçılık Akademisi açtı. Beş ve üzeri yıldıza sahip otellerin ödüllü şef aşçılarının verdiği derslerde öğrencilere, Türk ve dünya mutfağının sırları öğretilirken, iş garantisi de veriliyor.

GİRİŞ 08.03.2014 11:41 GÜNCELLEME 08.03.2014 14:58

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, son yıllarda mutfağa ilginin daha bir artığını belirterek, yemek yapmanın ve sunmanın adeta sanatsal faaliyete dönüştüğünü dile getirdi.

Yemek yapmaya ilgi duyanlardan kurs vermeleri konusunda çok sayıda talep aldıklarını belirten Açıköz, bireysel bu taleplere toplu olarak yanıt vermek için Aşçılık Akademisi'ni açtıklarını söyledi.

Beş ve üzeri yıldıza sahip otellerin ödüllü şef aşçıların eğitmenliğinde, Türk ve dünya mutfağının sırlarının akademi öğrencileriyle paylaşıldığını kaydeden Açıköz, akademinin ardından TAFED ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilen mezunlara iş garantisi de sunduklarını dile getirdi.

Akademinin eğitmenlerinden Şef Aşçı Koray Türk, eğitimlerin, 4 ayı pratik ve teorik eğitim, 4 ayı ise 5 yıldızlı otel ve restoranlarda staj olmak üzere toplamda 8 ay sürdüğünü bildirdi.

Eğitimde, etlerin işlenmesi, soslanması ve pişirilmesinden, salatalar, çorbalar ve tatlılara kadar mutfakla ilgili tüm temel bilgileri öğrettiklerini belirten Türk, aşçılıktan ayrı düzenlenen hobi kurslarında ise pastacılık eğitimi verildiklerini söyledi.

Öğrenciler arasında doktor da var işletmeci de

Akademi öğrencilerinde Sadık Bektaş ise yaklaşık 26 yıldan beri restoran işletmeciliği yaptığını belirterek, işletmesinin menüsünü geliştirmek ve yaptıkları yemekleri daha lezzetli hale getirmek için akademiye kaydolduğunu dile getirdi.

Akademide öğrendiklerinin ardından işletmesindeki birçok eksiğinin fark vardığını ve bunları giderdiğini kaydeden Bektaş, "Sadece lezzet değil sunum konusunda da önemli bilgiler öğrendim ve bunu işletmemde uyguladım" dedi.

Bir diğer akademi öğrencisi Can Koşal da doktor olduğunu ancak yemek yapmayı sevdiği için akademiye kaydolduğunu söyledi.

Hekimliğin verdiği titizliğe akademide öğrendiklerini katarak lezzetli yemekler yapmaya başladığını dile getiren Koşan, şunları kaydetti:

"Akademide yemek yapmanın püf noktalarıyla ilgili yeni bilgiler öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum. Öğrendiklerimi evde yaptığı yemeklerde uygulamaya başladım. Yaptığım yemekler çok lezzetli oluyor, bunu çevremdekiler de fark ediyor."

KAYNAK: AA