Sivas'ın Fırında kelle yemeğine büyük ilgi

Sivas'ta genellikle kahvaltıda yenilen fırında kızarmış kelle, kimi vatandaşlarca ramazan ayında iftarda da tüketiliyor.

GİRİŞ 01.08.2013 11:57 GÜNCELLEME 01.08.2013 12:35

Temizlendikten sonra fırında yaklaşık 16 saat pişirilen küçükbaş hayvan kelleleri, 8-10 liradan satılıyor. Genellikle sabah saatlerinde tüketilen fırında kızarmış kelle, ramazan ayında ise iftar sofralarına farklı bir lezzet katıyor.

İftarda kelle yemek isteyenler, bir gün öncesinden ya da gün içerisinde kelle fırınlarına sipariş veriyor. Sipariş vermeden fırına gelen bazı vatandaşlar, ocakta kelle kalmayınca eli boş dönmek zorunda kalıyor. Kimi vatandaşlar ezanın okunmasıyla orucunu kelle fırınında açarken, bazıları ise paket yaptırarak kelleyi evde yemeyi tercih ediyor.

Kelle fırını işleten Ahmet Gedik (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kelle, tok tuttuğu için genellikle sabah saatlerinde tüketiliyor. Vatandaşlar iftarda da sahurda da kelle alır yer. Sahurda yiyenler ertesi gün açlık hissetmez. Bu da kellenin ayrı bir özelliğidir. Kelle, kapalı fırında 16 saatte pişer. Özelliği yavaş yavaş pişmesidir" diye konuştu.

Talebe göre fırına 150-200 kelle attıklarını ifade eden Gedik, kuzu kellelerini 8 liradan, koyun kellerini ise 10 liradan satışa sunduklarını kaydetti.

Ramazan ayının işlerini etkilemediğini dile getiren Gedik, kelle yiyenlerin siparişlerini iftar öncesinde verdiğini söyledi.

Orucunu kellecide açan müşterilerden Ramazan Dursun ise "Kelleyi severiz. Kelle, bizim en çok severek yediğimiz yemeklerden birisidir" dedi.

Selçuk Hazırcı da kelle yeme alışkanlığından ramazanda da vazgeçmediğini belirterek, iftarda da kelle yemeyi tercih ettiğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL