Lezzet üssü Kaburgacı Selim Amca

Hazır yemek kültürüyle insanlarımızın damak tadının bozulduğunu, obezite ve tetikleyici hastalıkların baş gösterdiğini dile getiren Muharrem Nazlıcan, “Yöresel lezzetlerimizi insanlarımızla buluşturabilirsek, bu sinsi tehlikeyi bertaraf edebiliriz” dedi.

Lezzet üssü Kaburgacı Selim Amca
Lezzet üssü Kaburgacı Selim Amca
GİRİŞ 11.05.2013 12:05 GÜNCELLEME 11.05.2013 12:05

Kaburgacı Selim Amca, Beylikdüzü'nde E-5 kenarında bir yöresel lezzet üssü. Alt katında cafesi, orta katında yemek salonu ve üst katında ise düğün salonuyla, çok amaçlı ve fiziki özellikleri mükemmel donanımlı bir mekan. Kaburga yemeği, özellikle Diyarbakır'da bilinen, çevre illerde tanınan, İstanbul'da ise özellikle lezzet avcılarının müdavimi olduğu bir lezzet. Kaburgacı Selim Amca İşletmecisi Muharrem Nazlıcan, 1982 yılında başladıkları bu işe şu anda Diyarbakır Merkez, Mardin Şube, Vatan Caddesi Aksaray, Beylikdüzü ve Bahçelievler şubeleriyle devam ettiklerini belirterek, “Kaburga dolması, kuzu veya oğlak etinin yan boşluğundan veya ön kolundan yapılır. Bir iç pilavı, bir de dış pilavı ile birlikte servis edilir. İç pilavı değişik baharatların bir araraya gelmesiyle hazırlanan bir pilavdır. Dış pilavı ise sade şekilde hazırlanır. Kaburga doldurulur, iplikle dikilir ve buhar ateşiyle pişer. Kaburga dolması, bir ustalık ve maharet gerektiren bir yemektir. Bu mahareti ve el ustalığını bilmeyenler bu yemeği yapsalar da, tam kıvamında ve tam lezzetinde bir yemek ortaya çıkmaz” dedi.

Bu işi ailece yaptıklarını, Kaburga Dolmasının püf noktalarını çok iyi bildikleri için çok özel bir müşteri portföyüne sahip olduklarını belirten Nazlıcan, “Yanlışlıkla bile olsa, bir kere bizim mekanımıza gelen ve kaburga dolmasını tadan müşteri, bir daha sürekli şekilde bizim müdavimimiz olmaya adaydır. Çünkü bu lezzet, özellikle hazır yemeklerle damak tadımızın bozulduğu, sağlığımızın bozulduğu günümüzde çok güzel bir lezzet ambiyansını sunması açısından, yöresel lezzetlerimizi ortaya koyması açısından harika bir duyguyu bize yaşatmaktadır” diye konuştu.

Diyarbakır'a özel saç tavaya da gireceklerini, Beylikdüzü Şubesinde çok yeni olmalarına rağmen, bu lezzeti bilen ve tanıyanların kendileriyle tanışmak ve yemek için mekanlarına geldiğini belirten Nazlıcan, “Bunun yanında menümüzde çok özel spesiyallerimiz de var. Diyarbakır usulü içli köfte, Mumbar Dolma, Patlıcan Dolması, Nar ekşili bostane ve mekanımıza özel İrmik Helvası” açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin bir çok yöresinde çok özel lezzetler bulunduğunu, bunların özellikle hazır yemek kültürüyle mutfak alışkanlıkları yok edilen insanımıza tanıtılması gerektiğini kaydeden Nazlıcan, “Biz çok zorlu bir yola çıktık. Kaburga Dolması, çok zahmetli ve restaurant ortamında servis edilmesi zor bir yemek olarak bilinmesine rağmen, biz bu lezzeti tanıtmak, insanlarımızla buluşturmak yönünde müthiş bir enerjiyi ortaya koyduk. Bu lezzetin farkında olan yabancılara bile bugün biz ihracat gerçekleştiriyoruz. Çok özel şekilde hazırladığımız ve deep freezlerde dondurduğumuz Kaburga Dolmasını, çeşitli partiler halinde Amerika'ya, Moskova'ya gönderiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 1
  • Metin Temur 12 yıl önce Şikayet Et
    O KADAR ZAHMET . Cekilerek yapiliyorsa MUTLAKA lezzetlidir gitmek lazim. Kimbilir belki de abone oluruz............
    Cevapla