Rus gelinler en hızlı yufkayı açmak için yarıştı

Antalya 4. Rus, Ukrayna, Türk Kültürleri Dostluk Şenliği kapsamında Rus ve Ukraynalı gelinler, en hızlı yufkayı açmak için yarıştı.

GİRİŞ 04.12.2013 17:37 GÜNCELLEME 04.12.2013 17:53

Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalı gelinler, yufkayı en hızlı şekilde açmaya çalıştı. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği, Ukrayna Ailesi Derneği ve Deepo Outlet Alışveriş Merkezi katkılarıyla düzenlenen şenliğin beşinci gününde, Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalı gelinler, yufka açma yarışmasında kıyasıya mücadele etti.

Deepo Outlet Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Rus ve Ukraynalı gelinler Daria Özen, Fatma Keskin, Anna İnal, Tatyana Beyaz, Nataliya Nevolina, tülbent ve şalvar giyerek hamur açmak için yer masasına oturdu. Yarışmacılar, Türk kadınlarının yardımıyla hamura un serpti ve oklavayla yufka haline getirdi.

Gelinler, daha sonra yufkanın içine peynir koyarak gözleme yaptı, sacta pişirdi. Yarışmaya katılan Rus gelin Anna İnal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce evlenerek Antalya'ya yerleştiğini söyledi. Yufka açmanın zor olduğunu ve bilmediğini ifade eden İnal, "Türk ablalar yardım ediyor. Daha önce da yufka açtım ama pek beceremiyorum" dedi. İnal, bir gazetecinin "Eşiniz hamur işi isterse yapabilir misin" sorusunu ise "Hayır yapamam, yufka açmak çok zor" şeklinde cevapladı. Gösteri amacıyla yapılan yarışmanın ardından gelinler, pişirdikleri gözlemeleri vatandaşlara ikram etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL