Bir lokma ekmekle nefis tatlılar yaptılar

Sincan Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi işbirliğiyle ekmek israfına dikkat çekmek için “1 Lokma Ekmek ile Nefis Tatlar” yemek yarışması düzenlendi.

Bir lokma ekmekle nefis tatlılar yaptılar
Bir lokma ekmekle nefis tatlılar yaptılar
GİRİŞ 01.11.2013 16:58 GÜNCELLEME 01.11.2013 17:05

Sincan Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi işbirliğiyle ekmek israfına dikkat çekmek için "1 Lokma Ekmek ile Nefis Tatlar" yemek yarışması düzenlendi.

SincanLale Konferans Salonu'nda gerçekleşen yarışmaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve çok sayıda Sincanlı katıldı. Bakan Yardımcısı Arzu, Başbakan'ın himayesinde başlatılan ‘Ekmek İsrafını Önleme' kampanyasına bütün kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin destek verdiğini belirterek, "Bu kampanya büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Dünyada 1.3 milyar ton gıda israfı oluyor.

Bu gıda israfının dörtte birini önlersek dünyada aç insan kalmayacak" dedi.   Sincan Belediye Başkanı Tuna ise, "Ekmek israfını önleme projesi kapsamında Sincan Belediyesi olarak bizde Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile birlikte bu programı gerçekleştirdik. Burada önemli olan ekmek israfının önlenmesi noktasında bu bayatlamış ekmeklerden nasıl istifade edileceğini vatandaşlarımıza göstermek ve bunu tanıtmak.

Dolayısıyla burada tatlı, salata ve ana yemek noktasında da çok çeşitli yemekler yapılabiliyor. Bunları yarışma şeklinde halkımızın da katılımını sağlayarak çok yoğun bir katılım da gerçekleşti. Sincan'daki vatandaşlarımız da ekmek israfı konusunda çok büyük duyarlılık gösterdiler. Ben bütün katılımcılara ve vatandaşlarıma da şükranlarımı arz ediyorum.

Ekmek israfının önlenmesi hakikaten tarifi mümkün olmayacak derecede çok önemli bir husus. 90 kişi başvurdu, hakikaten verimli ve üretken bir yarışma oldu, devamını diliyoruz" diye konuştu.   Yarışmanın jüri üyeleri arasında ise önemli isimler yer aldı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Reşat Erdemir, Başkent Aşçılara ve Turizm Birliği Derneği Başkan Yardımcı Ali Rıza Doğan, Başkent Aşçılara ve Turizm Birliği Derneği Saymanı Murat Akbaş, Gurme Pelin Merve Değercan ve Sincan Belediyesi aşçılık eğitmenleri dereceye girenleri oyları ile belirledi.

Ana yemek, tatlı ve salata olmak üzere 3 kategoride gerçekleşen yarışmada derece alan yarışmacılar ve yemek isimleri ise şöyle:

 "Ana yemek kategorisi; 1. Deniz Güllü ‘ekmek böreği',  2. Adile Türeyen ‘tirit', 3. Neriman Karapınar ‘tirit'

 Salata kategorisi;

1. Serap Uzun ‘ekmekli salata',

2. Hatun İnce ‘sahte alinazik',

3. Dilara Sağır ‘herkes beğendi'

Tatlı kategorisi;

1. Işıl Özdemir ‘bayat ekmek tatlısı', 2. Şeyda Demir ‘somonlu krema', 3. Fadime Özdemir ‘ekmek rüyası."

Ana yemek kategorisinde birinci olan yarışmacı Deniz Güllü, yemeği annesinin ve hocalarının desteğiyle yarım saatte yaptığını ifade etti. Dereceye girenlerden 1.'ye ekmek yapma makinesi, 2.'ye blender seti, 3.'ye ise tost makinesi hediye edildi. Yarışmada derece alanlara ve jüri üyelerine hediyelerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ile Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna takdim etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL