Şanlıurfa Mutfak Müzesi ilgi görüyor

Kentte tarih boyunca var olan geleneksel damak tadını koruma amacıyla hizmet veren Şanlıurfa Mutfak Müzesi'ni, 4 ayda 6 bin 266 kişi ziyaret etti.

Şanlıurfa Mutfak Müzesi ilgi görüyor
Şanlıurfa Mutfak Müzesi ilgi görüyor
GİRİŞ 29.08.2013 17:30 GÜNCELLEME 29.08.2013 17:30

"Urfa mimarisi"nin en güzel örneklerinden biri olan tarihi "Hacıbanlar Evi", yaklaşık iki yıl önce yapılan restorasyonla "Mutfak Müzesi"ne dönüştürüldü. Mumyalar ile tandır, yemek ve gelin odası gibi mekanlarla kentteki yemek kültürünün yanı sıra tarihteki "Urfa yaşamı"nın da anlatılmaya çalışıldığı müze, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor.

Müze yetkilileri, son 4 ayda 6 bin 266 kişinin müzeyi ziyaret ettiğine dikkat çekerek, müzenin bölgeye düzenlenen tur operatörlerinin de durakları arasında bulunduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Şanlıurfa'nın tarihi, kültürü, insanı ve zenginliğiyle Türkiye'nin en önemli ve büyük kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Şehirde çok sayıda müze bulunduğunu aktaran Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Şehrimiz adeta müzeler kenti oldu. Kent Müzemiz, Arkeoloji, Müzik, Mozaik, Mutfak ve El Sanatları Müzesi ile müzeler kenti olduğumuz ortadadır. Amacımız geçmişi geleceğe taşımak, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL