Patatesli dilim poğaça

Farklı bir poğaça tarifi denemek istermisiniz? eğer öyleyse çay saatleriniz için hoşunuza gidecek değişik bir tarif.Afiyet olsun

Patatesli dilim poğaça
Patatesli dilim poğaça
GİRİŞ 26.05.2010 13:43 GÜNCELLEME 26.05.2010 13:43

Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 250 gr. tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için 1 yumurtanın sarısı, bol miktarda susam ve çörek otu

Harcı İçin
- 4 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
1. 4 patatesi yıkayıp haşlayın. Haşlanan patatesleri doğrayın, üzerine rendelenmiş peynirleri de ekleyip bir çatal yardımıyla ezin. Lezzet vermesi için bir miktar da pul biber ve karabiber ekledim. Peynirinizin tuzuna göre biraz da tuz ilave edebilirsiniz.
2. Bir kaba unu alın. Ortasını havuz gibi açıp içine oda ısısındaki tereyağını, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Tarifte un miktarını 4 su bardağı olarak belirlemiş ancak derin dondurucudan çıkarıp mikrodalga fırında oda ısısına getirmeye çalıştığım tereyağı biraz eriyince 1/2 su bardağı kadar daha un ilavesi yapmak durumunda kaldım.
3. Şimdi gelelim hamuru tepsiye yayma işine. Hamur gözüme az geldiği için başta biraz tedirgin oldum. Dolayısıyla hamuru ikiye böldükten sonra tepsinin dibine yayacağım parçadan bir ceviz miktarı kadar hamur alıp üzerine kapatacağım hamura ekledim. Büyük boy borcamı yağlayıp az miktarda olan hamuru yaydım. Üzerine patatesleri de ekleyip kalan hamuru 3-4 parçaya ayırıp elimde açıp yayvan parçalar elde edip patateslerin üzerine kapadım. Hamur bu şekilde altına da üstünü kapatmaya da rahatlıkla yetmiş oldu.
4. 1 adet yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürüp bol miktarda susam ve çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Kaynak:Yemek Cini

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL