Peynirli Tatlı Krep tarifi

Hem tatlı hem tuzlu sevenler için, Peynirli tatlı krep.

Peynirli Tatlı Krep tarifi
Peynirli Tatlı Krep tarifi
GİRİŞ 30.05.2016 15:31 GÜNCELLEME 30.05.2016 15:31

Malzemeler:

2 tane yumurta
1 su bardağı ile süt
Yarım su bardağı ile su
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
5 yemek kaşığı ile un

İç harcının hazırlaması için:

300 gram kahvaltılık ya da tuzsuz lor peyniri
2 yemek kaşığı ile krema

Krepleri pişirmek için:

1 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı

Servisi için:

4 yemek kaşığı ile vişne reçeli

Pişirme Önerisi

Yapışmaz tabanlı teflon tavayı yağladıktan sonra bir kâğıt havlu yardımıyla ara sıra yağlayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağ birikmesini önlemiş olursunuz. Arzuya göre krep hamurunun içine bir p miktar vanilya özütü de ilave edebilirsiniz.

Yapılışı:

Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabının içine kırın.
Suyu, süt, zeytinyağını ve elenmiş unu ilave ettikten sonra tüm malzemeyi bir tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar hızlıca karıştırmaya devam edin. 

Krep hamurunu hazırladıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Yanmaz yapışmaz teflon tavaya, ayçiçeği yağı ile yağlayın. Bir kâğıt havlu ile tavadaki yağın fazlalığını alın.
Küçük bir kepçe ile aldığınız krep hamurunu tavaya aktardıktan sonra hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirerek hamurun eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.

Krepleri, üzerleri göz göz olacak şekilde incecik olan hamuru ters yüz ederek her iki tarafını da 1’er dakika pişirin. Tavayı yağın bitme durumuna göre ara sıra kâğıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krep hamuru için uygulayın.

Pişirdiğiniz krepleri geniş bir servis tabağına alın ve soğumaması için üstünü bir kapak ile kapatın. İç harcında kullanacağınız tuzsuz lor peynirini sürülebilir bir kıvama gelmesi için krema ile karıştırın.

Krep hamurlarının orta kısımlarına bu peynirli iç harcını eşit bir şekilde paylaştırdıktan sonra kenar kısımlarımdan içe doğru katlayın ve hazırladığınız krepleri rulo halinde sarın.

Servis tabağına aldığınız peynirli krepleri, arzuya göre vişne reçeli ya da meyve parçacıkları ile servis edin.

Kahvaltılık ya da akşam yemeği sonrası tatlı olarak sevdiklerinize ikram edin.