Sağlıklı beslenmenin pratik yolları

Bu 10 sağlıklı beslenme kuralını yaşamınıza adapte edin, gerisi kolay!

Sağlıklı beslenmenin pratik yolları
Sağlıklı beslenmenin pratik yolları
GİRİŞ 28.07.2010 10:27 GÜNCELLEME 28.07.2010 10:27

Sağlıklı beslenmeyle ilgili birkaç temel kuralı yaşam tarzınıza adapte ettiğinizde, gerisi zaten otomatik olarak gelecek. Fazla kilolar gidecek, form hep ideal kalacak! İşte hemen uygulamaya geçirebileceğiniz 10 eğlenceli kural!

Şimdi Ege'de olmak vardı...

Her zaman kendinizi Ege kıyısında bir restorandaymış gibi hissetmeye çalışın. Tabii beslenme konusunda… Lezzetli balıklar, taze sebzeler ve yanında da bir kadeh kırmızı şarap… Ege ve Akdeniz mutfaklarının hem kalp krizi riskini azalttığını, hem de formunuzu korumasını sağladığını unutmayın.

Yetiştiremediğini yeme

Burada ağaçta yetişen bir elmadan, topraktan çıkan bir patatesten bahsediyoruz. Taze sebze ve meyvelerin sağlığımız için ne kadar faydalı olduğunu söylemeye gerek bile yok sanırım bunu hepimiz biliyoruz.

Ambalajın önü değil arkası

Unutmayın, yiyecek ambalajlarının önü tamamen ‘pazarlama’dır. Bu nedenle pazarlamayı başarmış elinize almakta olduğunuz ürünün mutlaka arka tarafını çevirin ve içeriklerini okuyun. Bilinçli alışveriş sağlıklı beslenmenin en önemli yollarındandır.

Ses çıkaran iyidir

Tabi cips veya bol yağlı, tuzlu çerezlerden bahsetmiyoruz ‘ses çıkaran’ derken. Bir elmayı ısırdığınızda veya baklagil türü yiyecekleri ağzınıza attığınızda çıkan sesten bahsediyoruz. Ayrıca uzmanlar ne kadar çiğnersek, o kadar yavaş yediğimizi ve daha uzun süre tok hissettiğimizi söylüyorlar.

Donmamış olsun

En sağlıklısı o bölgenin yerel ve organik yiyeceklerini tüketmektir. Ama genelde bu pek mümkün olmayan bir şey, hele ki büyük bir şehirde yaşıyorsak… Bu tuzağa düşüp donmuş, paketli yiyeceklere elimiz gitmemeli. Taze sebze ve meyveler her zaman tercih edilmeli.

Dondurma gibisi yok

Sağlık koşulları altında üretilmiş ve doğru içeriklere sahip bir dondurmanın sağlığımız için çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz? 100 gram dondurmada 135 mg kalsiyum, 115 mg fosfor bulunuyor. Ayrıca kendinizi tok hissetmenizi sağlıyor.

Meyve aromasına hayır, meyveye evet

Bazı yiyeceklerin içeriğinde bulunan meyve aroması tat olarak asla doğal bir meyvenin yerini tutamaz. Ama daha da önemlisi sağlık açısından zararlı olmaları… Doğal meyve bir ağaçtan doğarken, meyve aromaları bakterilerden yetişiyor.

Tabaklar masaya

Yapılan bir araştırma kadınların yüzde 55’inin yolda, yürürken, araba kullanırken, vs yemek yediğini göstermiş. Halbuki masaya oturarak ve dik pozisyonda yediğimizde, vücudumuz yemekleri daha çabuk sindirir. Bu yüzden masada yemeye özen göstermeliyiz.

Akşam değil sabah doyun

Arabaların hareket için benzine ihtiyaç duymaları gibi, bizlerin de günümüzü geçirebilmeniz için kuvvetli bir sabah kahvaltısına ihtiyacımız vardır. Uzmanlar sabah için 550, öğlen için 500, akşam için 450, ara öğünler için ise 100 kaloriyi hedeflememizi öneriyorlar.

Mola verin

Eğer bu sağlık kurallarını hayatınıza adapte edebildiyseniz, arada bir mola vermeye de hakkınız vardır elbet. O yüzden canınız bir dilim pizza veya soslu bir hamburger çektiyse, afiyet olsun! Tabii iradenizi göstererek, dozunu ayarlayarak…

pudra.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL