Zor kirlerin üzerine atacağınız bir tutam şeker...

Şekeri şimdiye kadar bu şekilde hiç kullanmadınız.

Zor kirlerin üzerine atacağınız bir tutam şeker...
Zor kirlerin üzerine atacağınız bir tutam şeker...
GİRİŞ 18.04.2016 12:47 GÜNCELLEME 18.04.2016 12:47

Bu haberi okumadan önce şekeri sadece Mutfakta kullanılan bir malzeme olarak biliyordunuz. Bir de mutfak dışında şeker kullanabileceğiniz pratik öneriler de var.

Yarayı iyileştirici özelliği: Şekerin hem bakteri öldürme hem de acıyı azaltma gibi bir özelliği vardır. Yaranızın üzerine bir tutam şeker serperek yaranızı iyileştirebilirsiniz.

Yumuşacık ellere sahip olabilirsiniz: Doğal yollarla ellerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız, aynı miktarda şeker ve zeytinyağı ile ellerinizi bir miktar ovun. Ellerinizi duruladığınızda muhteşem sonuçlarla karşılaşmış olacaksınız.

Zor kirleri elinizde kolayca çıkarın: Yağlı boya veya başka çıkması zor bir şeyle elleriniz kirlendi ve gününüzün kâbus olacağını düşünüyorsunuz. Hiç canınızı sıkmanıza değmez sabunla birlikte elinize biraz alacağınız şekerle kirlerden kolay bir şekilde kurtulacaksınız.

Baharattan yanan ağız: Ağzımız yandığında acımız dinsin diye telaşla bir şeyler atarız ağzımıza. Aslında bu durumda yiyeceğiniz bir tutam şekerin daha iyi sonuç verdiği söyleniyor.

Yanan damağınızı yatıştırın: Aslında bu durum sık sık başımıza gelir ve o anda acıdan ne yapacağımızı bilemeyiz! Sıcak kahveden, çaydan veya herhangi başka bir şeyden damağınız yandığında bir tutam şeker yemek veya kesme şekeri damağınıza dayamanın acıyı dindirdiği biliniyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL