Jöleli kavun dilimleri

Caillou çizgi filmini izleyipte annesinden jöle küpleri istemeyen çocuk yokturdur sanırım. Jöle küplerini vitamin açısından biraz daha zenginleştirmek ve çocuklara daha da cazip kılmak için farklı bir sunum önerisi..

Jöleli kavun dilimleri
Jöleli kavun dilimleri
GİRİŞ 24.02.2012 01:27 GÜNCELLEME 24.02.2012 01:27

Annelerinden ısrarla jöle küpleri isteyen bıcırlara bira daha yenilebilir lezzetli ve değişik bir sunum önerisi..

MALZEMELER:

2 Adet küçük boy kavun

4 Adet yarımşar paket farklı renklerde bitkisel jöle

Jöleleri hazırlamak için kaynatılmış soğutulmuş su

Zıt renklerde meyve parçaları (Muz, çilek, frambuaz, ananas v.s.)

HAZIRLANIŞI:

Kavunları ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyip kalan suyun akması için kağıt havlu üzerine ters çevirin. Her renk jöleden yarım paket olmak üzere 4 farklı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Zıt renkli meyveleri küp küp doğrayın. Her bir kavun kasesinin içerisine bir renk meyveyi ve jöleyi boşaltıp buzdolabına kaldırın. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hazırlayan: Sidelya Nur

sidelya7-@hotmail.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • huzurislamda 12 yıl önce Şikayet Et
    jölede haram katkı maddesi var mı yok mu? araştırın derim. araştırmadan jöle yemeyin. bir margarin firmasının,domuz yağını margarine koymak için devletten izin aldığını,devletin de buna İZİN VERDİĞİNİ biliyor muydunuz ? izin belgesi bir ara yayınlanmıştı gözümle görmüştüm.margarinmiş jöleymiş ne olduğu belirlenemeyen maddelere ihtiyacımız yok .zeytinyağı kullanın tereyağı kullanın, margarinde ne var işte bitkisel yağlar falan... kutusunda bile içinde ne olduğu yazmaz.boşverin gitsin şüpheli şeylerden uzak durun ki dininizi korumuş olasınız
    Cevapla
  • muhalif 12 yıl önce Şikayet Et
    Size Afiyet olsun. Sanki jöle faydalı bir yiyecekmiş gibi, verdiğiniz tarife bakın. Dünya obeziteden dert yanıyor, neymiş kayu bilmem ne adlı çizgi filmde yemişlermiş. Cümlenize afiyet olsun, bize yaramaz onlar
    Cevapla