Brezilya peynirli sandviç tarifi

Rio'da lokantalar, kafeler ve restoranlar pahalı olduğu için en çok tüketilen sokak yemeği ''Pao de Queijo'' isimli peynirli sandviç.

Brezilya peynirli sandviç tarifi
Brezilya peynirli sandviç tarifi
GİRİŞ 19.08.2016 15:31 GÜNCELLEME 19.08.2016 16:52

Malzemeler:

1 fincan tam yağlı süt

½ fincan ayçiçeği yağı

2 fincan tapioca veya ekşi cassava unu

2 yumurta

1 ½ fincan Parmezan peyniri

Yapılışı:

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisine fırın kâğıdı yerleştirip bir köşeye koyun. Sütü, yağı ve bir parça tuzu ufak bir tencereye koyun, arada sırada karıştırın ve orta ısıda kaynatın. Sütte büyük baloncuklar gördüğünüzde hemen ateşten alın.

Tapioca ununu eklemeye başlayın, kuru tane görmeyene dek karıştırın. Elde edeceğiniz hamur bu noktada pütürlü ve jelimsi olacaktır. Sonra, hamuru başka bir kaba alıp soğutun. Bir mikserle (ya da elle) orta hızda birkaç dakika karıştırın. Hamurun pürüzlerinin yok olacağı kadar karışmasını sağlayın ve parmağınızın yanmayacağı kadar soğumasını bekleyin.

Yumurtaları ufak bir kapta ayrıca karıştırın. İki kerede mikserle çırparak hamura ekleyin. Mikser orta hızdayken, peyniri ekleyin ve hamura iyice karışana dek çırpın. Hamur çok yapış yapış ve yumuşak olacaktır.

Bir dondurma ya da çorba kaşığı kullanarak tepsinize parça parça dizmeye başlayın. Kaşığınızı hamurdan parçalar almadan önce suyla ıslatın. Hamurları fırına koyar koymaz dereceyi 180’e düşürün. 25-30 dakika pişirin. Hamurun kabarmasını ve dışının kurumasını bekleyin. Renk değiştirdiklerini gördükten sonra fırından çıkarın, biraz soğumasını bekleyip yiyin. 

YORUMLAR 1
  • Selin 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba eksi cassava ununu Turkiye de nereden bulabiliz acaba?
    Cevapla