Empanada tarifi

Arjantinlilerin ÇiBöreği de diyebileceğimiz Empanada, Güney Amerika’da gelenekselleşmiş kıymalı olanı makbul olan bir börek çeşidi.

Empanada tarifi
Empanada tarifi
GİRİŞ 02.08.2016 14:36 GÜNCELLEME 02.08.2016 15:23

Malzemeler:

500 gr hamur
60 gr tereyağı
1 yumurtanın beyazı
Yarım kaşık şeker
1 büyük kaşık zeytinyağı
125 ml süt
1 ufak kaşık tuz

Harcını Hazırlamak İçin;

250 gr sığır eti
1 adet kıyılmış soğan
2 adet dörde bölünmüş katı yumurta
2 adet çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
Yarım kaşık kimyon
Yarım kaşık şeker
Az tuz ve az karabiber
1 tutam kıyılmış maydanoz
40 ml zeytinyağı
1 kaşık kızartma yağı

Hamurunun Hazırlanışı;

Hamuru hazırlamak için kabın içine unu koyun ve volkan şekli verin. Ortasına doğranmış tereyağı bri adet yumurtanın akı, zeytinyağı, şeker ve tuzu kraterin içine koyun ve hepsini birlikte yoğurun. Aralıklarla süt ilave ederek istenilen kıvam yakalayana kadar yoğurun. Homojen bir karışım yakalayınca bir silindir yardımıyla hamuru unlanmış bir zemin üzerinde açın.

İyice açtıktan sonra 10-12 cm çapında daireler çizerek hamurları kesin ve bir kenara koyun.

Yapılışı;

Önce sığır etini bıçak yardımıyla doğrayın. Bir tavanın içine yağı koyun, iyice ısındıktan sonra et ile soğanı kavurun. İçine kimyon, arzuya göre tuz ve karabiber ekleyin. Ardından maydanoz ve şekeri ilave edin ve orta seviye bir ateşte et iyice pişene kadar kavurun. Daha lezzetli hale getirmek isteyenler hazırda et suları varsa onu ilave edebilirler. Orta seviye bir ateşte harcı iyice kavurmaya devam edin.

Sonra hazırladığınız bu harcı kesmiş olduğunuz dairelerin içerisine yerleştirin. Bu işlem bitince hamuru yarım ay şeklinde katlayın, çatalınızın ucuyla hamurun kenarlarına katlayıp şekil verin ve çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Daha sonra bol yap içerisinde kızartın; kağıt peçetelerin içerisine koyarak yağın fazlasını almasını sağlayın.

YORUMLAR 1
  • cenk kala 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın admin bu yemeğin adı girs kafkasların türk kültürünün vazgeçilmez tadı.
    Cevapla