Ordövr tabağı nasıl hazırlanır?

Ordövr, Rusların ana yemeklerden önce iştah açıcı veya başlangıç yemeğidir. Genellikle yedi veya oniki çeşit karışık mezelerden oluşur.

Ordövr tabağı nasıl hazırlanır?
Ordövr tabağı nasıl hazırlanır?
GİRİŞ 26.04.2016 15:45 GÜNCELLEME 26.04.2016 15:45

Karışık Ordövr tabağı için...

Malzemeler:

1 kutu sardalya balığı  

50 gram salam  

1 kutu ton balığı  

3 adet hazırlop yumurta  

4 dilim füme kılıç balığı  

1 demet kırmızı turp  

10 adet anşua  

4 çorba kaşığı tarama  

20 adet iri siyah zeytin  

50 gram tereyağı  

3 adet turşu hıyar  

50 gram füme dil  

1 adet limon 

Yapılışı:

Büyük ve yayvanca bir tabağın tam ortasına, bozmadan bir küçük kutu ton balığını ters çevirmek suretile oturttuktan sonra bunun iki tarafına 1 kutu sardalye balığını muntazam bir şekilde döşemeli, sonra tabağın bir tarafına ince dilimlere kesilmiş füme balıkları ve yine ince dilimlere kesilmiş ve yuvarlanarak boru şekline sokulmuş 50 gram haşlanmış janbonu yerleştirmeli, tabağın diğer taraflarına da, yine ince kesilmiş 50 şer gram salam ve dili döşemelidir. 

Sonra 10 adet anşua balığını yarım saat kadar sirke içinde yatırarak tuzunu çıkardıktan sonra uzunluklarına doğru ikiye bölmek suretile içinin kılçığını çıkarmalı, sonra da kılçıklara çıkarılarak file haline getirilmiş herbir parça ançuez için bir zeytinhesabile ançuezleri, çekirdekleri çıkarılmış 20 adet siyah zeytine sardıktan sonra bu anşualı zeytinleri, tabağın ortasındaki balık kısmın etrafına muntazam fasılalarla sıralamalıdır. 


Bunu müteakip 3 adet hazırlop pişirilmiş yumurtayı, yumurta kesen alet ile halkalara kesdikten sonra bunları tabağın etrafına sıralamak, sonra da 4 dolu çorba kaşığı taramayı bir sıkma torbasına koyarak bunu, tabağın etrafına sıralanmış her yuvarlak yumurtanın üzerine küçük güller sıkmak suretiyle yumurtaları süslemelidir. 

Bilâhare tabağın yan taraflarındaki salamların aralarına da, temizlenmiş ve yıkanmış 1 demet kırmızı turp ile dilimlere kesilmiş 1 adet limon, 3 adet turşu hıyar ve yağ saran alet veya küçük kalıpla şekillendirilmiş olarak 50 gram tereyağını oturtmak suretile tabağı süslemeli ve servis yapmalıdır.

YORUMLAR 3
  • ayfer 8 yıl önce Şikayet Et
    ola daha ne yicen gozun doysun
    Cevapla
  • konuk 8 yıl önce Şikayet Et
    tarhana neyine yetmiyor gayet güzel iştah açıcı
    Cevapla
  • Ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu iştah açıyor iştahım kapandı resmen... :)
    Cevapla