Doğru beslenmeyle 40 kilo verdi

Antalya'da 109 kilo olan Selda Manav, doğru beslenme programı ile 7 ayda 33 kilosu yağ olmak üzere toplam 40 kilo verdi.

Doğru beslenmeyle 40 kilo verdi
Doğru beslenmeyle 40 kilo verdi
GİRİŞ 25.09.2012 14:13 GÜNCELLEME 25.09.2012 14:18

Antalya'da yaşayan ev hanımı 29 yaşındaki Selda Manav, kilosu nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlayınca Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Berna Ertuğ'a başvurdu. 'Morbid obez' teşhisi konulan 109 kilogram ağırlığındaki Manav, doğru beslenme programı ile 7 ayda 33 kilosu yağ olmak üzere toplamda 40 kilo vermeyi başardı. Kilo vermeden önce ara öğünü olmadığını ve çok ekmek tükettiğini belirten Manav, "Kilolarım nedeniyle fiziksel aktivite yapamıyordum. Alışverişe gidemiyordum. Birkaç zayıflama programı uyguladım ama başarılı olamadım. Sonra bu hastaneye geldim. Zayıflayamamaktan çok korktuğum için verilen diyetten daha az yiyecek tüketmeye başladım. Ama hata yaptığımı sonradan anladım" dedi.  

Beslenme programına başlamasıyla birlikte bazı sıkıntılar da yaşadığını kaydeden Manav, "Çünkü benim mönümde bulunan yemekleri eşim sevmiyordu. Ardından eşimle birlikte sevdiğimiz yemekler mönüde sınırlı porsiyonlarda eklendi. Eşim de benimle birlikte zayıflama imkanı da buldu. 7 ay gibi bir sürede 33 kilogramı yağ olmak üzere 40 kilogram verdim. Daha önce yapamadığım her şeyi rahatça yapabiliyorum. Spor yapıyorum, alışverişe gidiyorum, istediğim kıyafeti çok rahat giyebiliyorum. Kendimi yenilenmiş hissediyorum. Çok mutluyum. Uzman diyetisyen eşliğinde herkes istediği bir bedene ulaşabilir" diye konuştu. 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berna Ertuğ ise, aç kalmanın kilo vermenin önündeki en büyük engel olduğunu işaret ederek, "Çoğu kişi sadece diyet yapıp bırakarak, ömür boyu sürmesi gereken doğru beslenme alışkanlıkları kazanmadan kilo vermeye çalışıyor. Selda Manav'a aç kalmaktan korkması, zayıflayamama endişesi, yaşadığı başarısız denemelerin bir sonucuydu. Vücut analizi ve bazal metabolizma ölçümlerini yaptıktan sonra yaşam tarzına ve beslenme alışkanlıklarına uygun olan kilo vermeye yönelik beslenme planı oluşturup, düzenli takiplerimize başladık. İlk başlarda kilo veremeyeceğini zannettiğinden dolayı yemesini istediğimden daha az yiyordu.

Bunun yanlış olduğunu, asıl aç kaldıkça kilo veremeyeceğini aktardık. Tüm besin gruplarından düzenli olarak yemesini sağlayan, su tüketimini artıran, hayatına fiziksel aktivite katan bir program hazırladım. Haftalık kontrollerinde yemekten zevk aldığı, hoşuna giden yemekleri de mönüye dahil edildi. Selda Hanım, eşinin de desteği ile 7 ayda 40 kilo verebildi. Bu 40 kilonun 33 kilosu yağdan gitti. Kilo verdikçe enerjisinin artması, daha dinç, neşeli olduğunu fark etmesi onu daha da motive etti. Şimdi 5 kilo daha verecek, ardından da kendisini kilo koruma programına alacağız" dedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • İstanbul 8 yıl önce Şikayet Et
    5 kilo daha verince nerdeyse vücudunun yarısı gitmiş olacak yahu.
    Cevapla