Bayramda bir kereden bir şey olmaz demeyin

Diyetisten Merve Sayın, Ramazan sonrasında gelen bayram döneminde yeme içmeye dikkat edilmesi gerektiğin söyledi.

Bayramda bir kereden bir şey olmaz demeyin
Bayramda bir kereden bir şey olmaz demeyin
GİRİŞ 30.06.2016 15:45 GÜNCELLEME 30.06.2016 15:46

Medicana Konya Hastanesi'nden Diyetisten Merve Sayın, misafirliklerde yapılan ısrar sonrasında insanların sıkıntı çektiğini ifade ederek, “Ramazan bittikten sonra gelen bayram döneminde en çok boynumuzu büken noktalardan bir tanesi kimseye hayır diyememekten geçiyor. Bayram sofralarının çok mükellef olması, gittiğimiz misafirliklerde hayır diyememe gibi durumlar bizi bayram sonrası günlerde üzer hale getiriyor. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diye başlayıp, ‘Aman zaten ucu kaçtı. Bayramdan sonra devam ederiz’ şeklindeki tutumlar maalesef sonu gelmez sıkıntılara yol açabiliyor. Bunlar kalp hastalıkları, tansiyon problemleri gibi, şekerin çok çabuk yükselmesi ya da aniden düşmesi gibi hastalıklara yol açabiliyor. Bayramda en çok dikkat etmemiz gereken nokta öğün atlamamak. Misafirliklere gidildiği için en çok unutulan noktalardan birisi bu” dedi.

SU İÇMEYİ UNUTMAYIN!

Bayram sürecinde insanların su içmeyi genelde ihmal ettiğini anlatan Merve Sayın, “Yine aynı zamanda çok fazla şerbetli tatlılardan, gazlı içeceklerden tüketildiği için su içmek unutuluyor. O yüzden su içmeyi ihmal etmememiz gerekiyor. Bunun yanında misafirlikten sonra yapılacak hafif tempolu bir yürüyüş bayram sürecini dengeli hale getirebilir” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Antalya Seyfeddin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim baklava bayramda yenir akşamleyin 30 dakika yürüyüş yap iyi gelir siz nasibinizi geri çevirmeyin efendim vesselâm.
    Cevapla