Çilek diyetiyle kolay kilo verin!

Mevsimin en güzel meyvelerinden çilek, detoks özelliğiyle kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Çilek diyetiyle kolay kilo verin!
Çilek diyetiyle kolay kilo verin!
GİRİŞ 04.05.2016 14:52 GÜNCELLEME 04.05.2016 14:52

Kalorisi düşük, beslenme değeri yüksek çilekle siz de sağlıkla zayıflayabilirsiniz. ‘Yüksek Topuklar’ özel haberiyle haftada en az 2 kilo vermeye yardımcı çilek diyet listesini öğrenebilirsiniz.

Öncelikle çileğin faydalarına değinmek istiyoruz ki bu sayede neden özellikle bu meyvenin tercih edildiğini anlamış olacaksınız. Bir kase çilek sadece 50 kaloridir. En başta bu özelliğiyle hem diyet yapanlar hem de şeker hastaları için sağlıklı bir seçimdir. İçerdiği yüksek oranda C vitaminiyle hücre yenilenmesini ve yağ yakılmasını sağlar. Kilo vermenin en büyük engellerinden biri olan kabızlığı tedaviye yardımcı olur. Kilo almaya sebep olan aşırı tatlı isteğini önlemeyi sağlar.

Uyanınca:

Kesinlikle kilo vereceğinize, istediğiniz kıyafetleri giyebileceğinizi kendinize yüksek sesle söyleyin ve bilinçaltınıza mesaj gönderin.

Dişlerinizi fırçalayın ve 2 su bardağı soğuk su için.

Kahvaltı:

1 kase çileği iyice yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve kaba alın. Üzerine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 su bardağı süt ekleyip karıştırın. 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı keten tohumu ilave edin. Yulaf ezmesinin yumuşaması için iki üç dakika bekletin.

Yanında yeşil çay veya hibiskus çayıyla afiyetle yiyin.

Neden yulaf ezmesi? Uzun süre tok tutar, hazırlaması kolaydır ve bağırsakları çalıştırır. Aktar ve marketlerden alabilirsiniz.

Ara öğün:

Geceden hazırladığınız yağ yakıcı detoks suyundan büyük bir bardak için.

Öğle yemeği:

1 su bardağı haşlanmış mercimekle bol yeşillik eklediğiniz büyük bir kase salata yapın, yarım limonun suyunu ekleyin ki mercimekteki demiri vücudunuz anında sindirmeye başlasın.  Ama ödem ve kilo yapmaması için kesinlikle tuz, nar ekşisi eklemeyin. İsterseniz sirke veya bir tatlı kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz. Pulbiber, kimyon, kekik, nane gibi metabolizma hızlandıran baharatları bolca ekleyin.

Bir kase yoğurt

Geceden hazırladığınız çilekli detoks suyunuzdan büyük bir bardak için.

Ara öğün:

2 küçük kare kakao oranı yüksek bitter çikolata ve 4 adet çilek yiyin ve tatlı isteğini kesen, iştah kapatan ve tok tutan bir bardak tarçınlı süt için.

Ayrıca, Geceden hazırladığınız yağ yakıcı detok suyundan büyük bir bardak için.

Akşam yemeği

15 adet mantarı iyice yıkadıktan sonra fırın tepsisine dizip üzerine sevdiğiniz baharatlar ekleyip 15 dakika pişirin.

2 adet yeşil kabağı ince doğrayıp yağsız tavada nane ekleyerek pişirip yiyin.

Ek olarak, Geceden hazırladığınız yağ yakıcı çayınızdan büyük bir bardak için.

YORUMLAR 3
  • cilkkk 7 yıl önce Şikayet Et
    geceden hazirlayip derken tarif yok
    Cevapla
  • Trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimizi sünnetini uygulayıp, islami ahlaka göre yersek yeterlidir.
    Cevapla
  • şeriat 7 yıl önce Şikayet Et
    haklisiniz sofradan doymadan kalksak tamam dir bu sacmaliklarla ugrasmaya gerek kalmaz. birde okudum hic bir halta benzemiyor tarifleri
    Cevapla