Su içmeden zayıflayamazsınız

Diyetisyen Canan Aksoy, kilo verme sürecinde su içmenin önemini anlattı.

Su içmeden zayıflayamazsınız
Su içmeden zayıflayamazsınız
GİRİŞ 08.04.2016 14:16 GÜNCELLEME 08.04.2016 14:16

Diyetisyen Canan Aksoy, yaz aylarının yaklaştığı bu dönemde zayıflamak için bin bir türlü yolu deneyen ancak bir türlü başarılı olamayanların göz ardı ettiği en önemli noktalardan birinin su içmek olduğunu kaydetti. Kilo verme sürecinde kalori yakma konusunda önemli bir role sahip olan suyun, iştahın kontrol edilmesinde de büyük bir payı bulunduğunu anlattı. Yetişkinlerin önemli miktarda su kaybı yaşamadıkları takdirde susama hissine sahip olmadıklarını ve bu hissi açlıkla karıştırdıklarını belirten Diyetisyen Aksoy, “Acıkmamanız gereken zamanlarda acıkıyorsanız öncelikle su için ve bir müddet bekleyin. Açlığınız yatışırsa bilin ki aç değil, sadece susuz kalmışsınızdır” dedi.

"Su olmadan kalori yakamazsınız"

Yetişkinlerdeki bu iki hissin karışmaması için susamayı beklemeden su içmeyi öneren Diyetisyen Aksoy, “Yeterli su içmek sizleri ödemden koruyacağı için tartınızla daha barışık olmanızı sağlayacaktır. İnsan vücudunun yarısından fazlasını su oluşturur ve su, besinlerin sindiriminden bedenimizdeki artıkların dışarı atılmasına kadar tüm faaliyetlerin gerçekleşmesini sağlar. Hayatta kalmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için bu kadar büyük bir öneme sahip olan su, fazla kilolardan kurtulmaya da yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

Kilo verme sürecinde su içmenin önemini anlatan Diyetisyen Canan Aksoy, “Su olmadan kalori yakamazsınız. Aldığınız kalorilerin kolaylıkla yanmasını istiyorsanız gündelik hayatınızda suyu baş tacı etmelisiniz” dedi. Hücrelerin su içinde kaloriyi yaktığına dikkat çeken Aksoy, zayıflamanın ilk ve temel ilkesinin bol bol su içmek olduğunun aktardı.

Son olarak, su içmeden zayıflamanın mümkün olmadığını dikkat çeken Aksoy, şu tavsiyelerde bulundu:

  • Susamayı beklemeden su için.
  • Su içmenin zamanı yoktur.
  • Yemek öncesinde, yemek sırasında ve sonrasında her zaman su içmek için uygun zamandır.
  • Öğünlerinizde yağsız peynir, yoğurt, süt, yağsız pişirilmiş ve içindeki yağ oranı düşük tavuk, hindi ve balık gibi yağsız proteinlerle, tam tane ekmekleri, yulaf, sebze, meyve, kuru baklagiller ve bulgur gibi iyi karbonhidratları karıştırarak yiyin.
  • Uyandıktan sonra en kısa sürede kahvaltı yapın.
  • Düzenli uyuyun.
  • Hayatınızda egzersize yer açın.
  • Beslenmenizi çeşitlendirin. Tek tip beslenmek veya hep aynı besinleri yemek sizi ya besin yetersizliklerine ya da kısır döngüye götürür.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL