Bu ekmek 20 gün bayatlamıyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde üretilen ekmek yazın 10 gün kışın 20 gün bayatlamadığından büyük ilgi görüyor.

Bu ekmek 20 gün bayatlamıyor!
Bu ekmek 20 gün bayatlamıyor!
GİRİŞ 09.05.2016 14:57 GÜNCELLEME 18.05.2016 13:11

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde bölge halkının yıllardır hem tüketim hem de ticari amaçla ürettiği patatesli ekmek, hem lezzeti hem de uzun süre bayatlamamasıyla dikkati çekiyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde bölge halkının yıllardır hem tüketim hem de ticari amaçla ürettiği patatesli ekmek, hem lezzeti hem de uzun süre bayatlamamasıyla dikkati çekiyor. Sandıklı'ya özgü patatesli köy ekmeğinin geçmişinin cumhuriyet döneminin başlangıcına dayandığı tahmin ediliyor.

Tadı ve raf ömrünün uzun olmasıyla bilinen patatesli köy ekmeğini kırsal kesimlerde oturanlar kendi tüketimleri için yaz kış yaparken, patatesli ekmekler ticari amaçla da çevre il ve ilçelere gönderilerek satılıyor. İlçede üretilen patatesler kullanılarak yapılan ekmekler, yazın 10 gün, kışın ise 20 gün bayatlamamasıyla biliniyor.

YORUMLAR 16
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Afyon merkezinde ve yakın köylerinde yapılır. Sandıklıya has değildir. Patatesli ve kendi mayasından yapılır. Tazesinin lezzeti bambaşkadır. Buzdolabında aylarca bozulmadan duruyor. Isıtılırsa taze gibi oluyor. Herkese tavsiye ederim. Yolu Afyon'a düşen herkese tavsiye ederim. Yalnız dikkat edin kabarmış ve koyu renkli kabuğu olanlar daha pişkin ve yumuşak oluyor. Sarımsı kabuklu olanlar genelde yassı ve sert oluyor.
    Cevapla
  • Nil 7 yıl önce Şikayet Et
    Afyon ve civarında kullanılan etmektir sandıkliya özgü bi ekmek değil... ve ev ekmeği diye adlandırılır...
    Cevapla
  • erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ekmeği amasya da yiceksin kardeşimmmmm
    Cevapla
  • zpy 7 yıl önce Şikayet Et
    ekşimiş ekmek mide rahatsızlığı olana hiç tavsiye etmem hem bu ekmek her yerde var ben hiç gúzeldeğil
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    siz gelin bide nevşehirin derinkuyu ilçesinde yiyin ekmeği 20 gün neki at dondurucuya 3 ay dursun çıkartıncada ısıt bak tazecik olur gene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle