Ramazan Bingöl Sıra Geceleri başlıyor

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün onayladığı ilk ve tek sıra gecesi Ramazan Bingöl Sıra Geceleri 17 Ekim Cumartesi başlıyor.

Ramazan Bingöl Sıra Geceleri başlıyor
Ramazan Bingöl Sıra Geceleri başlıyor
GİRİŞ 07.10.2015 13:34 GÜNCELLEME 07.10.2015 13:34

İstanbul Sıra Geceleri Projesi Kurucusu Ramazan Bingöl ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla hayata geçirilen Şanlıurfa’nın geleneksel değeri ‘sıra gecesi’ özlenen eğlencesiyle bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor.

Geçtiğimiz sezonda büyük beğeni toplayan ‘sıra gecesi’ kültürünün ortak çalışmayla aslına uygun şekilde yapılmasına ve kültür turizmine dönüştürülmesine ilişkin alınan kararın ardından çeşitli kişi ve gruplara aslına uygun ‘Sıra Gecesi’ düzenleniyor.

Anadolu’nun geleneksel eğlencesine ilgi oldukça büyük. Bu geceler Anadolu insanını tanıtmakta, kültürel mirasa sahip çıkma ve paylaşma anlamında büyük öneme sahip.

İşletmelerinde bulunan özel VIP odalarında grup ve kişilere özel sıra gecesi de düzenleyen Ramazan Bingöl, her sene kış programına da isteyen herkesin katılabileceği açık Sıra Gecelerini dahil ediyor. Ramazan Bingöl Et Lokantası Bayrampaşa Şubesinde, on beş günde bir cumartesi günleri yapılacak olan sıra gecelerinin ilki 17 Ekim cumartesi günü yapılacak. Program 19:30 da başlayarak 23:00 ‘a kadar devam edecek. Geceye özellikle ailelerin katılımı hedefleniyor.

Sıra ezgilerinin yer alacağı programlara kebaptan içli köfteye, ara sıcaklardan çiğ köfteye, demirhindi şerbetinden mırraya, tatlılardan kuruyemişlere, meyvelere kadar çok sayıda lezzet eşlik edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL