Erik tavası artık İstanbul’da

Ramazan Bingöl, şimdilerde, tam da mevsiminde, erik tavasını Anadolu’nun mutfağından çıkartarak İstanbullular ile buluşturuyor.

Erik tavası artık İstanbul’da
Erik tavası artık İstanbul’da
GİRİŞ 05.05.2015 14:37 GÜNCELLEME 05.05.2015 17:50

İstanbul’da bulunan Ümraniye, Esenler(Giyimkent) ve Bayrampaşa şubelerinde aynı anda Mevsiminde başlığı ile menüye giren Erik Tavası, herkesin severek yiyeceği kebaplar arasında yer alacak.

Adından da anlaşılacağı gibi Erik bu lezzetin en önemli öğesi.  Baharın geldiğinin, yazın yaklaştığının ilk habercisi olan yeşil erik, C vitaminini içerisinde bol miktarda bulunduruyor. Hem görünüşü hem de ekşi tadıyla yemeğe ilginç bir aroma katıyor. Kan akışını hızlandıran damar tıkanıklığını engelleyen sarımsak, tavanın içerisine tadıyla birlikte şifasını da bırakıyor. Besin değeri yüksek doğal ortamda beslenen kuzuların eti tavanın lezzetine lezzet katıyor. Ağır ateşte yaklaşık 50 dakika pişen Eriğin karşı konulmaz tadı, taze sarımsağın şifası, doğal ortamda otlayan kuzu etiyle birleşince ortaya enfes bir tat çıkıyor. 

Ramazan Bingöl Et Lokantaları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl” Mevsim nimetlerini takip ederek birbirinden lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı lezzetler oluşturmak mümkün. Bir diğer önemli nokta ise zengin mutfak kültürümüzü araştırarak ötelerde kalmış değerleri yeniden değerli kılmak. İşte bu sebeple  İşletmemizde mevsimi, hem de beraberinde getirdiği nimetleri takip ediyor, hem de geleneksel lezzetlerimizi misafirlerimiz ile gün yüzüne çıkartıyoruz” ..

Erik Tavasına ev sahipliği yapan Ramazan Bingöl ekliyor.” Sürekli değil, sadece mevsiminde.” Bu yüzden bugün yarın diyerek ertelemeyin

 

YORUMLAR 2
  • sosyal blog 8 yıl önce Şikayet Et
    tencere tava hep ayni hava
    Cevapla
  • yağız gökay 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakın Allahaşkına eriğin tavasımı olurmuş..erik eriktir...
    Cevapla