İstanbullular Burdur şişle tanıştı

İstanbul Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri'nde, yöresel lezzetler ilgi çekiyor.

İstanbullular Burdur şişle tanıştı
İstanbullular Burdur şişle tanıştı
GİRİŞ 22.03.2015 12:13 GÜNCELLEME 22.03.2015 12:34

Burdurlular'ın yanı sıra, tadına bakan herkesin bir daha yemek istediği Burdur şiş, İstanbullular'ın beğenisine sunuldu.

Dananın özenle seçilmiş kaburga etinden yapılan, kıymaya biraz kuyruk yağı ve sadece tuz ilave edilerek hazırlanan Burdur şişin iç kısımlarının, aşırı pişmemiş olması gerekiyor.

Tanıtım günleri için Burdur'dan İstanbul'a geldiğini anlatan Burdur şiş ustası Kadir Bedel, yoğun taleple karşılaştıklarını söyledi.

Burdur şişin çok beğenildiğini ifade eden Bedel, şöyle konuştu:

"Sadece İstanbul'da yaşayan Burdurlular değil, Isparta, Denizli, Adana, Kastamonu, Sivas ve diğer illerde yaşayanlar da Burdur şişi tadınca memnun kalıyor. Burdur şişi beğenmelerinin sebebi öncelikle yapıldığı etin lezzetidir. Lezzetin geldiği Burdur yöresi, tarımda, hayvancılıkta mükemmel bir kapasiteye sahip. Küçük bir il olmasına rağmen tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin nabzını tutuyor."

Burdur şişi tatmak için Feshane'ye geldiğini anlatan Mehmet Emin Altunbey ise "Daha önce hiç tatmadığım bir lezzeti tattım. Baharat kullanılmadan sadece tuzla lezzet bulan Burdur şişi farklı bir lezzet olarak çok beğendim" diye konuştu.

Aslen Burdurlu olan ve İstanbul'da eğitim gören Mehmet Rıza Özkan, çok sevdiği Burdur şişi yemekten mutlu olduğunu belirtti.

Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Burdur şişi arkadaşlarımı da davet ederek tattırmak istedim. Umarım beğenmişlerdir. Çünkü dananın kaburga etinin kıymasından yapıldığı için bambaşka bir lezzete sahip. Burdur şişte hiçbir şeklide baharat kullanılmıyor, sadece tuzla böyle mükemmel bir lezzeti bulabilmek çok zor. O da Burdur'umuza özgü bir tat. Herkesi Burdur şişi tatmaya çağırıyorum. Tadına bakanların pişman olacaklarını sanmıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL