Bu çiçekler yeniyor

Antalya'nın Serik ve Korkuteli ilçelerinde Erüst Tarım'ın 7 türde ürettiği yenilebilir çiçekler, özel sofraları süslüyor.

Bu çiçekler yeniyor
Bu çiçekler yeniyor
GİRİŞ 11.09.2014 12:35 GÜNCELLEME 11.09.2014 12:35

Salatalık, limon, tere, roka, soğan ve hatta sarımsak tatlarını taşıyan yenilebilir çiçeklerden, günlük 10 bin tane tüketiliyor. 

Serik ve Korkuteli ilçelerinde faaliyet gösteren Erüst Tarım, minyatür sebzeler, çok sayıda ot çeşidinin yanı sıra, yenilebilen 7 türde de çiçek üretiyor. Bu çiçekler sofralarda süsleme, dekoratif amaçlı da kullanılıyor.

Mini sebzelerden Ege otlarına geniş ve farklı ürün çeşitliliğine sahip firmanın genel müdürü Mustafa Erüst, yaklaşık üç yıl önce Serik İlçesi'ndeki seralarda başlattıkları yenilebilir çiçeklerin, lüks restoran ve 5 yıldızlı otellerden talep gördüğünü söyledi. Kış dönemi Serik, yaz dönemi ise Korkuteli'ndeki yaylada toplam iki dönümde 12 ay boyunca üretim yapıldığını anlatan Mustafa Erüst, bugün 7 tür yenilebilir çiçek üretimleri olduğunu dile getirdi. 

GÜNLÜK 10 BİN ADET TÜKETİM

Firmanın ürettiği yenilebilir çiçekleri latin çiçeği, beyaz viyole, mor viyole, salatalık çiçeği, soğan çiçeği, kabak çiçeği ve sarımsak çiçeği olarak sıralayan Erüst, “Bu çiçekler salatalarda ve yemek süslemelerinde kullanılabiliyor. Salatalık çiçeği salatalık, soğan çiçeği soğan, Latin çiçeği roka, tere gibi hepsinin çeşitli tatları var. Özellikle özel yemeklerde kullanılıyor" dedi. Satışı sadece iç pazara yönelik yenilebilir çiçekler İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya'daki süpermarketler ve Bodrum gibi turizm yörelerinde bulunabiliyor. Günlük 10 bin adet tüketim olduğunu belirten Erüst, yenilebilen çiçeklere çok talep aldıklarını söyledi. 

HÜLYA AVŞAR DA TATTI

Sofrada bu çiçekleri ilk kez görenlere, bunların yenilebildiği söylendiğinde şaşkınlık yaşandığını, şaka yapıldığının zannedildiğini dile getiren Erüst, Hülya Avşar'ın da bu çiçekleri tattığını anlattı. Erüst, birçok ünlü ismin katıldığı özel yemeklerde bu çiçeklerin yaygın kullanıldığını dile getirdi.

KAYNAK: DHA