Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri yaklaşıyor

Hatay’ın, Uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne ev sahipliği yapmasına sayılı günler kaldı.

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri yaklaşıyor
Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri yaklaşıyor
GİRİŞ 12.08.2014 14:18 GÜNCELLEME 12.08.2014 14:38

Hatay Valiliği’nin koordine ettiği “Hatay İl Yenilik Platformu” projesi kapsamında 3-6 Eylül tarihleri arasında Hatay’da düzenlenecek uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğine Fransa’dan İtalya’ya, Lübnan’dan Fas’a, Bosna-Hersek’ten Yunanistan’a kadar 17 Akdeniz ülkesinden dünyaca ünlü şefler ve gurmeler geliyor.
 

“Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğine katılacaklar arasında dünyanın en meşhur kadın şeflerinden, Fas asıllı “Baharat Kraliçesi” lakabı ile tanınan Choumicha Chafai’ın yanısıra İtalyan Michelin Yıldızlı Davide Brovelli, yine Michelin Yıldızlı İspanyol şef Jean Luc Figueras, Fransız Christian Têtedoie, Lübnanlı  Maroun Chedid, Tunuslu Rafik Tlatli ve Cezayir’den ünlü şef Farid Zadi yer alıyor.

Hatay’da “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” için hummalı bir hazırlık var.

Özel kostümlerle, halkın da katıldığı kortej yürüyüşüyle başlayacak olan etkinlik kapsamında “Hatay İpekleriyle İpek Yolu” temalı bir defile, “Medeniyetler Korosu” konseri gibi kültürel faaliyetler de yer alacak.

Gastronomik sergi ve gösteriler Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Savon ve Ottoman Palace Otelllerinde katılımcı ülkelerin temsilcileri tarafından sunulacak.. Programda ayrıca Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA)nın “Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretleme” konulu paneli, Hıdırbey Köyü Defne Yolu’nda “Defne Yürüyüşü”, ünlü Musa Ağacı ziyareti, Kurşunlu Handa kahvaltı gibi organizasyonlar da var. 

Hatay Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğine katılacak olan gastronomi otoriteleri, mutfak yazarları, profesyonel aşçılar, beslenme uzmanları, ulusal ve yerel üreticiler, turizmciler, gıda ve tarım sektörü temsilcileri ve akademisyenleri bu özel tarihi mekanların özgün dokusunda özel yemek gösterilerine şahit olacaklar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL