Bakın lahmacun diye ne yiyoruz!

Hileciler peynirden ete, yoğurttan sucuğa her üründe sağlığımızla oynuyor. İşte lahmacun diye yediklerimiz: Tavuk- hindi derisi, kanat ucu, kemik zarı, kan pıhtısı...

Bakın lahmacun diye ne yiyoruz!
Bakın lahmacun diye ne yiyoruz!
GİRİŞ 20.04.2014 12:35 GÜNCELLEME 20.04.2014 12:39

İnsan sağlığı ile oynamaktan çekinmeyen gıda teröristleriyle mücadele sürse de, onlar yeni yöntemlerle piyasada olmaya devam ediyor. Hileciler her türlü katkı maddesini ve zehirli ürünü yiyeceklere katmaktan çekinmiyor. Peynirden, yoğurda, sütten, sucuğa, bisküviden tavuğa hemen her üründe katkı maddesi ve sağlığımızı tehdit eden kimyasallar bulunuyor. Gıda hilelerinin en çok görüldüğü alanlardan biri de et ve et ürünleri. Son olarak lahmacunun içindeki harçta da dehşet verici katkılar ortaya çıktı. 

SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Gerçek bir lahmacunda yüzde 75 lahmacun harcı olmalı. Bunun en az yüzde 25'i yani 30 gramı et olmalıdır. Soğan, harcın yüzde 25'ini geçmemelidir. Toplam harç 95 gram olmalıdır. Böyle bir lahmacunun fiyatı ise en az 3.5 ile 4.5 TL olur. Sağlıklı bir lahmacunun sadece harcını bile 1-2 TL'ye üretmek mümkün değilken, piyasada lahmacunu bu fiyatlara satabiliyorlar.

"Lahmacun etinin dikkatli saklanması gerektiğini belirten uzmanlar, hileler karışınca da zehirlenmenin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Uzmanlar lahmacunda et diye yediğimiz maddeleri ise şöyle sıraladı:

"Mekanik kıyma dediğimiz gıda hilesi; tavuk derisi, hindi derisi, kanat ucu, boyun, kemik zarı, damar, sinir, kan pıhtısı ve kas gibi elle ayrıştırılamayan yerlerin kıymaya dönüştürülmesi ile elde ediliyor. İçin katılan boyar maddelerle dış görüntüsünün normal bir kıymadan hiçbir farkı kalmıyor. Ülkemizde kullanımı yasak olan, mekanik kıyma ucuz fiyatlara satılan döner, kebap, pide, lahmacun gibi ürünlerle soframıza taşınıyor. Normal bir kıymanın kilogram fiyatı 22 ile 30TL arasında değişirken, mekanik kıymanın kilosu 1-2 liradan satılıyor."

YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece lahmacun değil?..dışarda ne yenirse yensin insana resmen ne üdüğü belirsiz artık ürünler yediriyorlar?...... ...Dışardan çok güvenilir olmadıkdan sonra kesinlikle bir şey yemeyin?...
    Cevapla