Medeniyet lezzetleri sofrada buluştu

Sahip olduğu sayısız değerle tüm dünyanın ilgisini çeken Hatay, 4. kez düzenlenen Hatay günleri etkinliği ile İstanbul'da görücüye çıktı.

GİRİŞ 17.04.2014 10:22 GÜNCELLEME 28.02.2018 16:11

Haber7.com olarak Medya desteği sağladığımız etkinliklerde birbirinden güzel lezzetlerle karşılaştık.

İlk olarak, tamemen organik ürünleri ile etkinliğin en renkli sofralarından, Hatay Medeniyetler Sofrasına konuk olduk.

Hatay Medeniyetler Sofrası Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özdemir ile gerçekleştirdiğimiz renkli ve lezzetli sohbette Hatay'a özgü birbirinden önemli lezzetleri tanıma fırsatı yakaladık.

Hatay'ın güzelliklerini içinde barındıran; Kömbe, Defne Sabunu, Zeytin, Zeytinyağı, Şampuan, Nar Ekşisi, Zahter, Pulbiber ve Şerbet gibi ürünler bizlere hatay'ın o eşşsiz zenginliğini görme imkanı sağladı.

Kömbe

Bu birbirinden lezzetli ürünlerden en fazla dikkat çekeni Zahter oldu . Zahter Hatay'da yemeklerde ve salata'da kullanılan Dağ kekiği'nden ortaya çıkan adeta şifa kaynağı bir ürün. Bağırsak problemi yaşayanlar ve akciğerlerinde sorun olanların günlük hayatında vazgeçilmez tatlardan biri olan Zahter, yaylalarda dağ kekiği toplanarak yapılıyor.

Zahter

Son olarak Hatay'la özdeşleşmiş muhteşem tatlardan Künefe'yi birde Medeniyetler sofrasında tadalım dedik. Bize künefe ile ilgili incelikleri anlatan Özdemir, insanların Mardin'de, Diyarbakır'da künefe yediği ancak Hatay künefesi gibi olmadığını onların peynirli kadayıf olduğunu dile getirdi. Künefe'nin ağır şerbetli olmayacağını bize uygulamalı olarak da göstererek bu lezzetin Türkiye'nin gururu olması gerektiğini belirtti. Şile künefe yapmamalı, künefe Şile yapmalı diyerek sözlerini tamamlayan Özdemir, bu muhteşem lezzetleri yerinde görmek ve tatmak için herkesi Hatay Medeniyetler Sofrası'na beklediğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Künefe

Bu lezzetleri daha detaylı incelemek isteyenler ‘Hatay Medeniyetler Sofrası'nın web sitesine buradan ulaşabilirler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL