150 yıldır vazgeçilmez lezzetini koruyor

Türk yemek kültüründe ilk "fastfood" özelliğini taşıyan simit, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 150 yıldır vazgeçilmezliğini koruyor.

150 yıldır vazgeçilmez lezzetini koruyor
150 yıldır vazgeçilmez lezzetini koruyor
GİRİŞ 24.05.2013 13:28 GÜNCELLEME 24.05.2013 13:28

Türkiye'de susamsız yapıldığı için "Safranbolu Simiti" diye ismiyle tanınan simit, ilçede aynı aile tarafından 4 kuşaktır işletilen fırında üretiliyor.

Fırının sahibi Mehmet Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinin 150 yıl önce açtıkları fırında simitçiliğe başladıklarını belirterek, babadan oğula süren gelenekle 4 kuşaktır aynı yerde bu işi yaptıklarını söyledi.

Kendisinin de yaklaşık 30 yıldır simitçilik yaptığını dile getiren Koca, mesleği oğluna da öğrettiğini anlattı.

Koca, simitlerin kendine özgü özel tadını vermenin ustalık gerektiğini vurgulayarak, "Biz büyüklerimizden bunu yıllar içinde öğrendik. Yıllardır her sabah taze simitleri pişirerek insanlara ulaştırıyoruz" dedi.

Simitlere Türkler kadar yurt dışından gelen turistlerin de ilgi gösterdiğini anlatan Koca, "Fırınımız tarihi bölgede bulunuyor. Bu nedenle yabancı turistler de fırınımıza gelerek simitlerden alıyor. Turistlere ülkemize özel tatlar sunmak bizi mutlu ediyor. Amacımız daha uzun yıllar bu simitçiliği sürdürmek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL