14 Şubata özel kalpli tatlı

Adana'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nü daha anlamlı kılmak isteyen bir tatlıcı, ürünlerini kalp şeklindeki tepside sunuyor.

14 Şubata özel kalpli tatlı
14 Şubata özel kalpli tatlı
GİRİŞ 13.02.2013 11:54 GÜNCELLEME 13.02.2013 12:25

Sevgililer Günü için günler öncesinden hazırlık yapan mağazaların yanı sıra tatlıcılar, pizzacılar, pastaneler gibi farklı sektörler de sevgiliye özel ürünler satışa sunuyor.

Sevdiği kişiyi bu özel günde mutlu etmek isteyenler hediyelik eşyalara yönelirken, damak tadına hitap eden lezzetler de yoğun ilgi görüyor.

Adana'da, bu özel günü daha da anlamlı kılmak isteyen bir tatlıcı ürünlerini kalp şeklindeki tepside müşterilerini sunuyor.

Baba mesleği olarak tatlıcılığı kentte 1982 yılından bu yana yaptığını belirten Mehmet Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Baklavası'nı Adana'da temsil ettiklerini söyledi.

Sevgililer Günü'ne özel olarak kalp şeklindeki tepsilerde hazırladıkları baklava, havuç dilimi, sarma, şöbiyet, kadayıf gibi tatlı çeşitlerini müşterilerine sunduklarını anlatan Tekin, hizmetlerinin yoğun ilgili gördüğünü ifade etti.

Tekin, her yıl bu şekilde hizmet verdiklerini anlatarak, ''Geçen yıl Sevgililer Günü'ne özel olarak yaklaşık 40-50 kilogram tatlı satışı gerçekleştirdik. Bu yıl bunun 80-100 kiloya ulaşmasını bekliyoruz. Şuana kadar ise 40-45 kilo sipariş aldık ve hazırlıklara başladık. Her zaman damaklara hitap ettik. 14 Şubat'ta ise hem damağa, hem de kalbe hitap edeceğiz'' dedi.

-Kalp şeklinde pizza-

Bir pizzacı ise kalp şeklinde pizzalar yaparak bu günü unutulmaz kılmayı hedefliyor.

Pizzacı Ogün Güzelad, yaklaşık 5 yıldır kalp şeklinde pizza yaptıklarını ve ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kalp şeklindeki pizzayı sadece Sevgililer Günü'nde değil diğer günlerde de sattıklarını anlatan Güzelad, ''Ürünümüz yoğun ilgi görüyor. Bazen anlaşamayan, kavga eden eşler birbirlerine kalp şeklinde pizza gönderiyor ve bu sayede barışıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor'' diye konuştu.

Güzelad, ayrıca Sevgililer Günü'ne özel olarak kalpli pizza alan veya sipariş verenlere içeceklerinin hediye olduğunu da sözlerine ekledi.

14 Şubata özel kalpli tatlı
GALERİYE GİT
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL