Saray lezzetleri görücüye çıktı

Diyarbakır Dedeman Hoteli, geleneksel Osmanlı mutfağını günümüze taşımak için 15. ve 16. yüzyıla ait unutulmuş lezzetleri misafirlerine sunmaya başladı.

Saray lezzetleri görücüye çıktı
Saray lezzetleri görücüye çıktı
GİRİŞ 20.09.2012 11:01 GÜNCELLEME 20.09.2012 11:18

Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini harmanlayan Diyarbakır Dedeman Hoteli'nin Türkiye genelinde Dedeman Hoteller zinciri tarafından 24-30 Eylül 2012 tarihleri arasında başlatılan 'Unutulmuş Lezzetler Haftası' süresince hazırladığı yemekleri konuklarına sunacağı belirtildi.

Dedeman Hotelleri'nin Ankara, İstanbul, Antalya, Kapadokya, Rize, Diyarbakır, Palandöken Ski Lodge, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Zonguldak otellerinde aynı anda hayata geçireceği 'Unutulmuş Lezzetler Haftası' kapsamında misafirlerine özel yemekler hazırlandığı belirtildi. Diyarbakır Dedeman Hoteli Genel Müdürü Mustafa Eryılmaz, geleneksel Osmanlı mutfağından özenle seçilen, safran ve sirkeyle yapılan, 18. yüzyıla ait 'buğdaylı balık çorbası', 15. yüzyılda sultanların sofrasından eksik olmayan 'mastabe', Osmanlı sofralarının meşhur mezelerinden 'fıstıklı lor salatası' ve 'fasulye salatası'nın menüde yer alan zengin lezzetlerden sadece bazılarının olduğunu söyledi.

Eryılmaz, "Has mutfağın vazgeçilmezi olan 'kestaneli bulgur pilavı' ile birlikte servis edilen kuru meyveli ve ballı 'mahmudiyye' ile şirvaninin tarifleri arasında yer alan bol meyveli 'kerkib-i çeşidiyye' ise menünün baş tacı. 15. yüzyılda saray mutfağının meşhur tatlılarından kaymağıyla ünlü 'helva-i hakani', diğer ismiyle 'helvaların hakanı' üç farklı un çeşidiyle hazırlanıyor.

Menüde 19. yüzyıl döneminin vazgeçilmez kaymaklı kayısı tatlısı da yer alıyor" dedi.Diyarbakır Dedeman Hoteli Servis Müdürü Mehmet Can Yıldız ise, deneyimli ekiplerinin özenle hazırladığı geleneksel Osmanlı mutfağına ait birbirinden leziz yemek çeşitlerinin Diyarbakır ve bölge genelinde büyük ilgi göreceğini umduklarını söyledi. Yıldız, değişik lezzetleri tatmak isteyen herkesi ailesiyle birlikte otellerine beklediklerini dile getirdi.

 

Saray lezzetleri görücüye çıktı
GALERİYE GİT
KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL