Tavuğu pişirmeye hazırlarken bunlara dikkat edin!

Pişirmeden önce yapılan bir takım hatalar ciddi problemlere neden olabilmekte. Tavuk etini pişirmeye hazırlarken yapmamanız gereken hataları sizin için bu haberimizde derledik...

Tavuğu pişirmeye hazırlarken bunlara dikkat edin!
Tavuğu pişirmeye hazırlarken bunlara dikkat edin!
GİRİŞ 16.08.2017 13:36 GÜNCELLEME 16.08.2017 13:36

Tavuk eti somonella bakterisi barındıran ve çabuk bozulan bir et türüdür. Özellikle bu bakteri vücuda girdikten sonra ishale, kusmaya, gıda zehirlenmesi gibi birçok soruna sebebiyet verebilmekte. Bu nedenle tavuğu pişirmeye hazırlarken sağlıklı bir şekilde tüketmek istiyorsanız bir takım noktalara dikkat etmenizde fayda var. 

İşte tavuğu pişirmeye hazırlarken muhakkak dikkat etmeniz gereken noktalar…

Tavuğu doğradığınız kesme tahtası ahşap veya plastikse bu durum bakterilerin oluşması ve çoğalması için rahat bir ortam sağlar. Bu nedenle plastik ve ahşap olan kesme tahtalarından mümkün olduğunca uzak durmalısınız cam kesme tahtası sizin yararınıza olacaktır...

Eğer plastik veya ahşap kesme tahtası kullandıysanız başka besinleri kesmek için muhakkak yıkamanızda fayda var. Çünkü kesme tahtasının üzerindeki bakteriler kolayca üreyip çoğalabilme özelliğine sahiptirler.

Tavuğu doğradığınız bıçaklara dikkat!

Tavuğu doğramış olduğunuz bıçaklar her ne kadar metal de olmuş olsa dikkat etmeniz gereken noktalar var.

Çünkü bıçakların üzerinde kalan bakteriler, başka bir gıdayı kestiğinizde bulaşabilir. Bu durum sürekli hale geldiğinde ilerde ciddi hastalıklara neden olabiliyor.

Tavuğun iyice piştiğinden emin olun 

Yüksek ısı, gıdalardaki bakterileri öldürmesiyle bilinir. Tavuğu pişirirken yüksek ısıda ve yeterince pişirin. Dışı pişmiş ancak ortası çiğ bir tavuk bu bakterileri bulundurmaya devam eder.

Buzdolabında tavuğu muhafaza ederken dikkat edin 

Tavuk çabuk bozulabilen et türleri arasında olduğu için muhakkak buzdolabında saklanmalıdır. Ancak buzdolabında sakladığınız tavuğu açık bir şekilde değil üzerine bir streç film sararak saklamanız doğru olacaktır.

KAYNAK: PEMBENAR