Sezonu açıldı!

Taze fasulyenin zeytinyağlısı olur da başka yemeği olmaz mı? Taze fasulyeli yemek tarifleri arasından favori üç tanesini sizler için listeledik.

Sezonu açıldı!
Sezonu açıldı!
GİRİŞ 11.04.2017 10:19 GÜNCELLEME 11.04.2017 10:19

Taze fasulye güveci tarifi

Malzemeler

1 kilo taze fasulye
300 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet sivri biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Taze soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
İsot

Yapılışı

Öncelikler fasulyeleri yıkayın ve doğrayın. Sonra 1 adet soğanı küp küp doğrayın ve güvecinizin en altına yayın.  Üzerine doğradığınız fasulyeleri yayın. Ardından küp küp doğradığınız kuşbaşı eti, kalan soğanı, sivri biberleri, patatesi, taze soğanı, maydonozu ve en üste de sarımsakları ekleyin. Üzerine sıvı yağ dökün. Sonra salçayı alın ve malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suya koyun ve tuz-baharatları da ekleyin karıştırın. Sonra diğer malzemelerin üzerine dökün. Güveci alüminyum folyoyla kapatın ve ilk 10 dakika yüksek ateşte, sonrada kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!

Güveçte beşamelli etli taze fasulye tarifi 

Malzemeler

Yarım kilo taze fasulye
250 gr kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
1 adet biber
2 adet sulu domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel Sos için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Önce etleri suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz etlere küp küp doğradığınız soğanı ve biberi ekleyin. Bir süre kısık ateşte piştikten sonra taze fasulye ve salçayı da ilave edip karıştırın. Rengi dönmeye başlayınca küp küp doğradığınız domatesleri  ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatın ve domates suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sonra güveç kaplarına iki parmak boşluk kalacak kadar pay edin. 

Sıra geldi beşamel sosa. Tencereye tereyağı alın ve eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve iyice pişirin. Sonra süt ve tuz ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. 
Güveçlere beşamel sostan birkaç yemek kaşığı ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. İsterseniz pişirmeden önce kaşar rendeleyip üstüne ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

YORUMLAR 1
  • Karaibrahimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Yemeğin resmini, tarifini paylaşmakda güzel ama; yemeğin kendisini paylaşmak dahada güzel.......
    Cevapla