Bu besinler mide bulantısını kesiyor!

Kusma mide bulantısının peşinden gelen oldukça can sıkıcı bir problemdir.

Bu besinler mide bulantısını kesiyor!
Bu besinler mide bulantısını kesiyor!
GİRİŞ 12.07.2016 10:52 GÜNCELLEME 12.07.2016 13:55

Doğru şekilde beslenmek mide bulantısı ve kusma hissini ortadan kaldırmak ya da en aza indirmek için oldukça önemli bir yöntemdir. Bu doğrultuda özel olarak bu hislerden kurtulmak için tüketeceğiniz birtakım yiyecekler bulunmaktadır.

Kusmaya İyi Gelen Yiyecekler

1. Su

Kusmaya karşı kesinlikle ama kesinlikle bol miktarda su içilmelidir. Aksi takdirde bu histen kolay kolay kurtulmak mümkün olmamaktadır. Çünkü kusma durumu zaman zaman vücuttaki su miktarının azalması ile ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden bol bol su içerek kusma ihtimalinizi en aza indirebilir ve midenizi rahatlatabilirsiniz.

Kusma haliyle ilk karşılaştığınız anda vücudunuza alacağınız ilk gıda mutlaka su olmalıdır. Sonrasında yine midenizi bastıracak ve daha da etkili olacak diğer gıdalara geçebilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki hiçbir besin, hiçbir gıda suyun yerini tutamamaktadır.

2. Nane Limon

Küçüklüğümüzde kusma problemiyle karşılaştığımızda da uygulanan yöntemdir nane limon. Kusma durumuna karşılık nane limon tüketmek oldukça faydalı bir eylem olacaktır. Bu kesin olarak işe yarayan yöntem yıllardan beri özellikle anneler tarafından uygulanmakta olup her daim de etkili sonuçlar alınmıştır. O yüzden bir kusma haliyle karşı karşıya kaldığınızda muhakkak nane limon kaynatıp içmelisiniz.

Ancak marketlerde hazır olarak satılan nane limon çayları maalesef ki sizin evinizde kendi yaptığınız kadar etkili olamamakta ve iyi gelememektedir. Bu sebeple en iyisi evde doğal yollardan ve taze olarak nane limon yapıp içmektir. Bu şekilde kusma hissinden kurtulabilir ve kusmanın verdiği rahatsızlığın üstesinden gelebilirsiniz. Dilerseniz bu etkili karışımın içerisine bir miktar bal ilave edip tadını daha da lezzetli bir hale getirerek tüketebilirsiniz.

3. Çorba

Hazır çorbalar dışındaki evde özel olarak hazırlanan sağlıklı çorbaların kusmaya iyi geldiği kesin olarak bilinmektedir. Eğer ki kusma hissi yaşıyorsanız veya kusma anından sonra midenizde bir rahatsızlık hissediyorsanız sıcak ve doğal bir çorba ile midenizi rahatlayabilir, bu olumsuz durumu tamamiyle ortadan kaldırabilirsiniz.

Çünkü çorba midenizi yormayacak kadar hafif bir yiyecektir. Kusma durumu ile karşı karşıya kaldığınızda muhakkak ufak bir kase kadar da olsa ev yapımı hazırlanmış, içerisindeki çok ağır malzemeler olmayan hafif bir çorba yapıp onu tüketin.

4. Taze Sıkılmış Meyve Suları

Taze sıkılmış meyve suları kusma durumu ile karşı karşıya kalındığında kesinlikle çok önemli ve çok etkili bir besin olmaktadır. Mideyi yormayan yapısı ile taze sıkılmış meyve suları kusma hissini ortadan kaldıracak ya da kusmanın akabinde tüketildiyse de kusmanın bıraktığı olumsuz hisleri yok edecektir.

Bu sebeple taze sıkılmış meyve suları gerçekten kusmaya iyi gelmektedir. Ancak kesinlikle markette satılan yapay meyve suları aynı işlevi görmemektedir. Hatta o meyve aromalı içecekler midenize daha kötü etki edip o anlarda midenizi daha çok yorabilir ve daha olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple bu gibi durumlarda doğru içecekler tercih edilmelidir.

5. Yoğurt

İnsanda kusma hissiyatı oluştuğunda en çok işe yarayan ve en iyi gelen yiyeceklerden bir tanesi de yoğurttur. Bu gibi durumlarda muhakkak bir iki kaşık kadar da olsa midenin alabildiği kadar yoğurt yenmelidir. Yoğurtun mideyi rahatlatarak kusma hissini ortadan kaldırma ya da kusmanın bıraktığı olumsuz durumu yok etme gibi bir özelliği de bulunmaktadır.

Bu gibi durumlar için buzdolabında bir miktar taze ve gerekirse doğal ya da ev yapımı yoğurt bulundurulması oldukça önemli olacaktır. Ancak tüketilen yoğurdun çok soğuk olmamasına ve yoğurdu tüketen kişinin süt ve süt ürünleri ile ilgili bir problemi bulunmamasına dikkat edilmelidir.