Oruç tutarken susuzluğu gideren 7 besin

Ramazan ayında oruç tutanların en zorlandığı aşama şüphesiz susuzluk...

Oruç tutarken susuzluğu gideren 7 besin
Oruç tutarken susuzluğu gideren 7 besin
GİRİŞ 08.06.2016 09:56 GÜNCELLEME 08.06.2016 09:56

Sahurda tok tutan gıdaları yiyerek açlığınızı bastırıyorsunuz, peki ya susuzluk? Yaz aylarına denk gelen Ramazan'ı oldukça rahat geçirmeniz için susuzluğu önleyen 7 gıda sizlerle...

Kavun ve karpuz

Yaz mevsiminin güzide meyvelerinden olan kalun ve karpuz, sahurda soğuk olarak tüketildiğinde ciddi anlamda susuzluğunuzu önlemiş olacaktır. Dilerseniz bu meyveleri sorbe olarak da tüketebilirisiniz.

Şeftali

 

Ramazan ayının yaza denk gelmesi oruç tutanları tedirgin yapsa da yaz meyveleri imdatlarına yetişti. Kavun ve karpuzdan sonra etkili olan bir diğer meyve; şeftali!

Şeftaliden komposto yapabilir ya da meyve salatası halinde sahurda bolca tüketebilirsiniz. Mide ve bağırsakları düzenleyen şeftali, oruç tutarken susamanıza engel olacak...

Domates

Bol miktarda kalsiyum, magnezyum ve potasyum içeren domates, kelimenin tam anlamıyla serinleten bir gıda. Bizim önerimiz, sahur sofranızda çeri domateslerini (kesmeden) derin bir kase içerisinde buz ile bekletmeniz. Bu şekilde beklettiğinizde, siz sofradan kalkana kadar domatesler soğuk kalacaktır.

Ev yapımı yoğurt

Sağlığa binbir çeşit faydası olan yoğurt, Ramazan'da da bizleri yalnız bırakmıyor. Evde mayaladığınız tuzsuz yoğurt, sıcak günlerde serinlemeniz için birebir!

Meyan kökü şerbeti

Meyan şerbeti, bağışıklık sistemini sigortalayan nadide içeceklerden biri. Sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edebileceğiniz bu içecek, gün boyu susuzluğunuzun giderilmesine yardımcı olur.

Maden suyu

Böbreklerdeki taş oluşumunu önleyen maden suyu aynı zamanda iltihap gidericidir. Pankreasa bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlıklarda da oldukça etklilidir. Ramazan ayında, iftardan sonra ve sahurda içeceğiniz bir şişe maden suyu sizi hem rahatlatacak hem de susuzluğunuzun giderilmesinde etkili olacaktır.

 

 

YORUMLAR 1
  • hkn 7 yıl önce Şikayet Et
    yarım su bardağı vişne suyuna yarım su bardağı maden suyu karıştırın. Hayırlı ramazanlar
    Cevapla