Haftada 3 yumurta yersen ne olur?

Düzenli olarak tüketilen yumurtanın sağlığımızı olumlu yönde etkilediği araştırmalarla kanıtlanan bir gerçek.

Haftada 3 yumurta yersen ne olur?
Haftada 3 yumurta yersen ne olur?
GİRİŞ 08.05.2016 15:55 GÜNCELLEME 08.05.2016 15:55

Yağ Yakmaya Yardımcı olur

Yumurta uzun süre tokluk hissetmemizi sağlar, yağ kaybına yardımcı olabilir. Kalori alımına ilişkin yapılan bir araştırmada, yumurtayla beslenen katılımcılar simitle beslenene göre %65 oranında daha fazla kilo verdiler. Yumurta yiyenlerde %16 daha fazla vücut yağı kaybı ve % 34 bel genişliğinde azalma gözlendi.

Daha Güçlü Kemikler ve Dişler

D vitamini kemik ve diş sağlığı için vazgeçilmez bir besindir. Düzgün kalsiyum emilimi için gereklidir. Yumurta, fazla miktarda D vitamini içeren nadir doğal gıdalar arasında yer almaktadır.

Daha Sağlıklı Saçlar ve Cilt

Yumurta yüksek miktarda B2, B5 ve B12 vitamini içerir. B vitamin kompleksi cilt, karaciğer ve saçlar için gereklidir. Ayrıca sinir sisteminin düzgün işleyişine yardımcı olur.

Temel Amino Asitler Sağlar

Yaşamımızı sürdürmemiz için vücudumuzun ihtiyacı olan 20 temel amino asit vardır. Vücudumuz bu amino asitlerin 11’ini yapar. Yumurta, diğer 9 temel amino asit sağlayan nadir besinlerden biridir. Eğer vücudunuzda amino asit eksikliği bulunuyorsa bağışıklık sisteminiz düşer, yorgunluk, kas kaybı gibi sorunlar ortaya çıkar.

Enerji Sağlar

Sadece bir yumurta, günlük B2 vitamini ihtiyacınız %15’ini sağlar. Yumurtanın B vitamini çeşitlerini içerdiğini belirtmiştik. Bunun yanı sıra vücudumuz aldığı besinleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur.

Stresi Azaltır

Daha önce de belirttiğimiz gibi, yumurta, çeşitli vücut sistemlerine yardımcı 9 temel amino asitleri içerir. Bu amino asitlerin eksiliğinde, zihinsel olumsuz etkiler olabilir. Ulusal Bilimler Akademisi tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, lizin takviyesi serotonini düzenleyerek stres düzeylerinin ve anksiyete azalmasına yardımcı olur.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Büyük bir yumurta, günlük selenyum ihtiyacının % 22’sini karşılayabilir. Tiroid hormonları ve bağışıklık sisteminin için gereklidir. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara, hastalıklara ve virüslere direnme anlamına gelir.

Beynin İşleyişini Güçlendirir

Hücre zarlarının kolin denilen bir bileşeni bulunur. Bu nörotransmitter asetilkolin için esastır (Nörotransmitterler sinir hücreleri arasında ve sinir hücresinin bağlı bulunduğu diğer vücut hücreleri arasındaki iletişimi sağlayan kimyasallardır).
Bu bileşen yumurtada bulunur ve eksikliği bilişsel işlevlerde ve nörolojik sorun yaratır.

Protein Desteği 

Yumurtada diğer besin kaynaklarından, çok daha fazla protein bulunur. Yüksek düzeyde protein içeren gıdalar, uzun süre tokluk sağlar ve açlık hissini azaltır.

Kolesterol Düzeyi

Yumurtada yüksek miktarda kolesterol olduğu bilinen bir gerçek. Fakat yapılan araştırmalar yumurtanın iyi kolesterol düzeyini yükselttiğini gösteriyor.

Kalp Hastalıklarında Azalma

İyi kolesterol seviyeniz yükseldiğinde, kötü kolesterol parçacıkların boyutu artar. Küçük boyutlu LDL parçacıkları (kötü kolesterol) kalp hastalığına neden olabilir. Yumurta tüketirken dengeli olmaya dikkat edin. Böylece sağlığınıza faydalı bir kaynak olacaktır.

YORUMLAR 1
  • Kredimi lazım? 7 yıl önce Şikayet Et
    gunde 4 yumurta yıyıyorum evın ekonomisi yerle bır oldu
    Cevapla