Hindistan cevizi ununun faydaları

Hindistan cevizi unu sağlıklı beslenmek ama tatlılardan ve hamur işlerinden uzak kalmak istemeyenlerin imdadına yetişiyor!

Hindistan cevizi ununun faydaları
Hindistan cevizi ununun faydaları
GİRİŞ 05.05.2016 10:30 GÜNCELLEME 05.05.2016 10:30

Hindistan cevizi yağının sağlıklı bir yağ olduğunu ve cilt bakımında mucizeler yarattığını da biliyoruz.  Bu harika meyveyle ilgili yeni çılgınlık ise sağlıklı ekmekler ve tatlılar yapmamızı sağlayan hindistan cevizi unu.

Gluten içermeyen, bol lif içeren hindistan cevizi unu, yüksek protein ve düşük karbonhidrat oranıyla da ön plana çıkıyor. Ayrıca kan şekeri dostu olması ve muhteşem aroması diyet yaparken aniden bastıran tatlı krizlerimize çözüm oluyor.

Bu mucizevi unu marketlerde bulmakta biraz zorlanabilirsiniz. Fakat zaman bulunamayan hindistan cevizi ununu evde yapmak oldukça basit!

Hindistan cevizi unu yapımında genelde 2 yöntem kullanılıyor. 1. yöntemde hindistan cevizi rendelenip fırında kurutuluyor. 2. yöntemde ise Hindistan cevizi küçük parçalara ayrılıp mutfak robotundan geçiriliyor.

Hindistan cevizi unu yaparken mutfak robotuna koyduğunuz meyveyi un gibi incelecek kadar çekin. Eğer ayarı kaçırır daha fazla robottan geçirirseniz un yapamadığınız için üzülmeyin. Çünkü elde ettiğiniz hindistan cevizi kreması muhteşem tadıyla kahvelerden, keklere kadar her şeye lezzet katabilir.

Hindistan cevizi unu sıvıyı oldukça iyi çeker fakat dağılmaya yatkın bir yapısı vardır. Bu nedenle başka bir malzeme ya da unla karıştırılarak kullanabilirsiniz aksi halde kurabiyeleriniz biraz kuru ve yavan olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL