Kebap Yasağı İstanbul’u karşı atağa geçirdi

Fast food dükkânları, İstanbul’u çepeçevre kuşatıp geleneksel lezzetleri geride bırakırken dünyadan radikal bir karar geldi.

Kebap Yasağı İstanbul’u karşı atağa geçirdi
Kebap Yasağı İstanbul’u karşı atağa geçirdi
GİRİŞ 29.02.2016 15:15 GÜNCELLEME 29.02.2016 15:15

İtalya'nın Verona kentinde kebap ve dürümcülerin gittikçe yayılması üzerine, "kültür ve gelenekleri korumak amacıyla" kent merkezinde etnik gıda satan işletmelerin açılması yasakladı.  

Kebap yasağı kültür ve gelenekleri korumak amacıyla yürürlüğe girerken daha önce Avrupa'nın birçok ülkesinde atılan Kebap yemeyin sloganlarını hatırlattı. Dünya kebap karşısında çaresiz kalırken kültür ve gelenekleri korumak amacıyla yapılan bu dayatmalara Türkiye’den karşılık geldi.

Kebap & Tava Steak Kültürüne Karşı!

Son dönemlerde etkisi çığ gibi büyüyen fast-food ve steak kültürü her ne kadar damak tatlarımıza katkı sağlasa da geleneksel kebapların karşısında tutunamaz hale gelmesi harekete geçirdi. Kebap kültürünün hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden TURES Genel Başkanı (Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği) Ramazan Bingöl; ancak bu konuda, yöresel ve geleneksel lezzetleri gündemde tutacak çalışmalar yapılması gerektiğini de vurguladı.

Yüzyıl Önceki Kebaba Dönüş 

Verona yabancı karşıtlığı sayılabilecek bir yasakla kebaba dur derken, ülkemizde ise yüzyıllık kebabı korumaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

Ramazan Bingöl Et Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı, Gurme, Yazar Ramazan Bingöl; “Fast-food, steak gibi yiyeceklerle değişen yemek kültürümüzü özüne döndürmek, daha sağlıklı ve geleneksel lezzetlerimize ivme kazandırmak amacıyla Bayrampaşa Şubemizde “iyi kebabı uygun fiyata servis edebileceğimiz KEBAP VE TAVA konseptini geliştirdik.

Hala Anadolu’nun birçok bölgesinde olduğu gibi sabahları ciğer servis ediyor, misafirlerimizi zırh kebabından, Kilis tavaya, uykuluktan, katmere kadar birçok yöresel lezzetle buluşturuyoruz. Bunları yaparken içeriğini bildiğimiz ürünleri zengin ikramlarla buluşturup, hızlı servis ediyor, kaliteyi uygun fiyata sunuyoruz. Amacımız Dünyanın en eski mutfak geleneklerine sahip bir ülke olarak geleneksel lezzetlerimizi aslına uygun uygulamak ve yüzyıl öncesinden bu güne ulaşan kebap kültürünü ileriki nesillere ulaşmasını sağlamak“ cümleleriyle yaptıkları atılıma dikkat çekti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL