Avcılar'da bambaşka bir kahve deneyimi!

Türkiye'nin ilk "Kahve Akademisi" ile eğitime, araştırma ve geliştirmeye önem veren Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi Avcılar'da hizmete açıldı

Avcılar'da bambaşka bir kahve deneyimi!
Avcılar'da bambaşka bir kahve deneyimi!
GİRİŞ 16.11.2015 13:41 GÜNCELLEME 20.11.2015 16:05

Dünya literatüründe "Türk Kahvesi" olarak geçen ve "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var" atasözüyle her an dilimizde olan kahvenin aroma seçenekleri gün geçtikçe artıyor. Bu konuda akademik çalışmalarla yeni tatlar ortaya çıkaran Bayramefendi Osmanlı Akademisi, müşterilerin beğenisine sunarak test aşamasını geçtikten sonra yeni lezzetleri ile seri üretime geçiyor.

Bunlardan en beğenilen icatları;

Kahvelerde, Efe Kahvesi: Her damakta farklı tat bırakma özelliğini barındırır.
Tatlılarda, Fincan Kek: Kendine has pişirme şekli olan bu keki farklı kılan ise içinde akışkan aromalı çikolata bulunması ve sunulan fincan kek kalıbının büyük ilgi toplaması.


Yiyecek menüsünde ise, Osmanlı tarzı ahşap kaplarda sunulan 16 çeşit kahvaltı hizmeti sunmakta. Ayrıca sandviç çeşitleriyle de geniş bir yelpazeye sahip.

Avcılar Kahveye Düşkün

Avcılar şubesi işletme sahipleri Hasan Türkeri, Yakup Sakallı ve Rafet Ertürk, "Geniş çaplı araştırmadan sonra İstanbul halkının özellikle de Avcılar halkının kahveye çok düşkün olduğunu gördük. Bu nedenle kıvamıyla, köpüğüyle, kokusuyla Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kahve sektörüne artık akademik çalışmalarla yeni bir boyut kazandıracağız." dedi.

Osmanlı Mimarisi ve Taş Duvarlar

Tamamen Osmanlı mimarisi ile dekore edilmiş Bayramefendi şubeleri gittikleri her ilde büyük bir ilgiyle karşılanıyor. 

Sosyal faaliyetlerde de aktif bir ekip

Personelleri ile şubeler arasında futbol turnuvaları düzenleyen Bayramefendi Avcılar şubesi, Osmanlı kupası için yarışıyor. Kahve kültürüne dair tüm gelişmeleri Facebook'ta 'Osmanlı Kahvecisi Avcılar' adlı adresten takip edebilirsiniz.

YORUMLAR 4
  • Gebzeli 8 yıl önce Şikayet Et
    gebzede de bir şubesi mevcut, şıra, boza vs konsept içecekler ararsanız yok ama churchill gibi tezat bir içecek mevcut. her türlü avrupai kahveyi de bulabiliyorsunuz. menüde bir Türk kahvesi bir de Osmanlı kahvesi vardı ne fark var diye sorduk birini burada birini içeride döküyoruz dedi garson. yani Osmanlı'nın "o" su dahi yok. son bir not çayları leş.
    Cevapla
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar osmanliyi sevmez ama osmanlidanda vaz gecemiyorlar.
    Cevapla
  • BayramefendiAvcılar 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler vedat kardeş. Sanırım gebzede arkadaşımız olumsuz durumlar yaşamış. Yazdıklarını dikkate alacağız.
    Cevapla
  • zeynep 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla