Bulaşık makinesinde yemek pişirin!

Uzmanlar, 'Lezzetli ve sağlıklı beslenmek için yemekleri bulaşık makinesinde pişirin' dedi

Bulaşık makinesinde yemek pişirin!
Bulaşık makinesinde yemek pişirin!
GİRİŞ 22.09.2015 11:18 GÜNCELLEME 22.09.2015 11:18

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, Türkiye’de fazla bilinmeyen bu yöntemle sağlıklı bir şekilde yemeklerin pişirilebileceğini belirtirken bu yöntemin yurt dışında sıklıkla kullanıldığını söyledi.

Yöntemi ilk duyduğunda kendisinin de şaşırdığını dile getiren İlkay Gök, “Bulaşık makinesinde sıcaklık çok yüksek derecelere ulaşmadığı için taze bir balığı, eti, sebzeyi suyunu uçurmadan ve besin değerini kaybetmeden pişirebiliyoruz” dedi.

Sağlıklı ve uzun bir ömrün sırrı doğru beslenmede saklı. Uzmanlar, besinleri tüketirken doğru pişirme yöntemlerinin de önemine değinerek, gıdaların bulaşık makinesinde de sağlıklı şekilde pişirilebileceğini savunuyor.

Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, bu yöntemin Türkiye'de çok fazla bilinmese de yurtdışında sıklıkla kullanıldığını söylüyor. Yemek pişirme işleminin bulaşık makinesinin alt rafında yapılabildiğini belirten Gök, şunları anlatıyor: 

BESİN DEĞERİ

"Bulaşık makinesinde sıcaklık çok yüksek derecelere ulaşmadığı için taze bir balığı, eti, sebzeyi, suyunu uçurmadan ve besin değerini kaybetmeden pişirebiliyoruz. Çünkü burada sıcaklık 70 derece oluyor. Yaklaşık 2,5 saatlik sürede pişiyor. Evde otururken, bulaşıklar yıkanırken yemeğiniz de hazır oluyor."

Yemeklerin bulaşık makinesinde yıkanmasının enerji tasarrufu da sağladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gök bulaşık makinesinde yemeklerin nasıl pişirildiğini şöyle anlatıyor:

"Hamsileri tabağa dizdikten sonra içine soğanını, sebzelerini koyup, ağzını kapatıyoruz. Aynı şekilde somon balığını fileto haline getirdikten sonra, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek şekilde koyduktan sonra, ağzını sıkıca kapatarak pişirebiliriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    akademisyenlerin uğraştığı lakırdıya bak be
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hamuruda camasir makinesinde yapalim o zaman
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    cahillikten olabilir. çok düz mantık. balığı paketliyor sıcak su ve buhar sayesinde bulaşık yıkanırken o da pişiyor. bunda anlaşılamayan nedir?
    Cevapla
  • Mehtap almanya 8 yıl önce Şikayet Et
    Millet kafayı yemiş iyice çamaşır makinasında da tatlını yap bari:). Ben daha bir kere duymadım almanyada
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayretsin.Bunlar yakında fırında bulaşığı yıkarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle