Rus öğrenciler Türk mutfağında

Rusya’dan gelen bir grup öğrenci, Gaziantep’te dolma doldurup yuvalama yaptı.

Rus öğrenciler Türk mutfağında
Rus öğrenciler Türk mutfağında
GİRİŞ 29.03.2015 13:51 GÜNCELLEME 29.03.2015 13:51

Erasmus çerçevesinde Rusya’dan Gaziantep’e gelen 7 kişilik öğrenci grubu, Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nın (GASMEK) misafiri oldu. GASMEK Cumhuriyet Merkezi’nde Gaziantep’e özgü yuvalama yuvarlayan öğrenciler, daha sonra dolma doldurdu. Yemek hocalarının önderliğinde Gaziantep mutfağını yakından tanıyan Rus öğrenciler, daha sonra yapılan yemekleri yediler. Dolmayı acı bulan Rus öğrenciler, Türk yemeklerini baharatlı ve çok etli bulduklarını ifade ettiler.

Yuvalama ve dolmanın yanında manş, pirinç pilavı ve irmik tatlısı da yapan öğrenciler, Türkçe öğrenmeyi de ihmal etmediler. Yemekten sonra Türkçe olarak “Çok güzel olmuş, elinize sağlık, sizi çok seviyorum” gibi cümleler kurmaları gözlerden kaçmadı.

Vladislav Bednik isimli öğrenci, yemeklerin çok lezzetli ancak acılı olduğunu ifade ederek, “Gaziantep’e ilk gelişim. Az da olsa şehri gezme fırsatı buldum. Çok güzel ve sıcak bir memleket. Özellikle mutfaktaki yemek tatları çok değişik. Ama bir o kadarda lezzetli” diye konuştu.

Olesio Ivanchenko da yuvalamayı ilk kez Gaziantep’te gördüğünü ve tadının çok güzel olduğunu söyledi. Rusya’da da dolma yaptıklarını ifade eden Ivanchenko, “Bizim orada da dolma yapılıyor. Ancak sizinkine göre daha az baharatlı ve daha az etli yapılıyor. Ama yuvalamayı ilk kez burada tattım ve çok beğendim” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin bir ay kadar Gaziantep’te kalacağı ve dönem dönem GASMEK’in yemek kurslarına katılarak yemek yapımına eşlik edecekleri belirtildi.