Otlu dondurma görücüye çıktı

Ege’nin şifalı otlarını tüm Türkiye ile buluşturan ve yeni bir lezzet olarak ortaya çıkan ’otlu dondurma’ beğenildi.

Otlu dondurma görücüye çıktı
Otlu dondurma görücüye çıktı
GİRİŞ 28.03.2015 13:39 GÜNCELLEME 28.03.2015 13:39

Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden İzmir’in Çeşme ilçesinde, bu yıl 6. düzenlenen ve merakla beklenen Alaçatı Ot Festivali, renkli başladı.

Festival, Ege Bölgesinden çok sayıda ziyaretçiyi bir araya getirirken, ot festivalinin bu yıl teması ’ebegümeci’ olarak belirlendi. Etkinlikler, bir kaç güne yayılırken, farklı farklı lezzetler de ziyaretçilerle buluştu. Festivale özel olarak bir firma tarafından Türkiye’de ilk kez ’otlu dondurma’ hazırlandı. Ege’nin şifalı otları ve keçi sütüyle hazırlanan otlu dondurma, festivalde en dikkat çeken lezzetler arasında yer aldı. Alaçatı Ot Festivali kapsamında şevket-i bostan, enginar-dereotu, arapsaçı, ebegümeci, nane, anason, zerdeçal, defne, adaçayı ve gül-pancarlı gibi şifalı otlardan hazırlanan dondurmayı vatandaşlar beğendi.

"AMACIMIZ DOĞALLIĞI İNSANLARLA BULUŞTURMAK"

İzmir’in Seferihisar ilçesinde faaliyet gösteren Türer Çiftliği’nin sahibi Özer Türer, dondurma sezonu açtıklarını belirtti. Otların doğallığını keçi sütüyle birleştirdiklerini ve ortaya ’otlu dondurma’ çıktığını anlatan Türer, "Üzerine yoğunlaştığınız her konuda mutlaka bir şeyler üretebiliyorsunuz. Bizim yapmak istediğimiz otların doğallığını natürelliği ve lezzetini keçi sütünün organik doğallığının lezzeti ile birleştirmek. Keçi sütü ve çeşitli otlarla yapılan dondurmalarımızın insanları tatması, herkes tarafından bilinmesi, ülkemizde doğal ürünlerin tüketilmesinin biz öncüsü olmak istiyoruz; yani amacımız bu doğallığı insanlarla buluşturmak. Şevketibostan dediğimiz mevsimlik doğal bir ürün olan tamamen doğada bulunan bir bitki, kuzu eti ile birlikte harika yemeği olur. ’Kimse demesin dondurması olur mu?’ diye bence dondurması çok lezzetli oldu. Denerseniz sizde göreceksiniz."

Türer, bu yıl altıncısı düzenlenen Alaçatı Ot Festivaline vatandaşları davet ederek, otlu dondurmadan tatmalarını istedi.

"ÇOK LEZİZ DONDURMALAR ELDE ETTİK"

Türer Çiftliği Gıda Mühendisi Fatma Bayraktar da, otlu dondurmayı tüketiciyle buluşturmak için yaptıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Türer Çiftliğinde yetişen otlarla beslenen keçilerin sütleri ile doğada bulunan otları birleştirerek çok leziz dondurma elde eldik. Bu çalışmayı Alaçatı Ot Festivali’nde tüketici ile tanıştırmak için yaptık. Bu senenin konsepti ebegümeci; ebegümeci ile dondurma denemelerimizde çok güzel sonuçlar elde ettik. Ebegümeci haricinde anason, rezene, şevket-i bostan, enginar, dere otu bitkilerini karıştırarak çok güzel dondurmalar ürettik."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL