Uluslararası yemek festivali gerçekleşti

Beyoğlu belediyesi, Amerika, Güney Kore, ıran ve Türkiye’den oluşan dünya mutfaklarını ‘uluslararası yemek festivali’nde bir araya getirdi.

GİRİŞ 25.03.2015 14:11 GÜNCELLEME 25.03.2015 14:35

Beyoğlu Belediyesi, çeşitli ülkelerin lezzetlerinin birleştiği “Uluslararası Yemek Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Festivallerin en güzelinin yemek festivali olduğunu vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kültür geniş bir kavram ama bir dil var ki çok etkili ve anlaşılması çok kolay. O da yemek kültürüdür” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, Amerika, Güney Kore, Iran ve Türkiye’den oluşan dünya mutfaklarını ‘Uluslararası Yemek Festivali’nde bir araya getirdi. Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen festivale yerli ve yabancı çok sayıda kişi katıldı.

Festivalde; Kore’den Choi- Eun Hye, İran’dan Celil Nazari, Amerika’dan usta aşçı Bob Vanigan ve Türkiye’den de 30 yıldır aşçılık sanatıyla ilgilenen Bura Özgül kendi ülkelerinin lezzetlerini sundu. Çeşit çeşit pilavlardan, Mısırlı Pancakeye; tatlılardan tuzlulara kadar kültürel mutfakların yer aldığı festivalde ‘Uluslararası Yiyecek Fotoğraf Sergisi’ de gerçekleştirildi. Festivale Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Başkonsolos Charles F. (Chuck) Hunter de katılarak dünya mutfaklarına tam not verdi.

“YEMEK KÜLTÜRÜ ORTAK KÜLTÜRÜMÜZDÜR”

Ülkelerin stantlarını gezen Başkan Demircan, yöresel lezzetlerini tattı. Festivallerin en güzeli yemek festivalleri diyen Başkan Demircan, “İnsanların arasında kültür geniş bir kavram ve iletişime geçilen noktaları da farklı farklı. Ama bir dil var ki çok etkili ve anlaşılması çok kolay. O da yemek kültürü” diye konuştu. Her ülkenin kendine özgü bir yemeğinin olduğunu söyleyen Demircan, gittiği bazı ülkelerin lezzetlerini katılımcılarla paylaştı. Türk yemekleri hakkında da kısa bilgiler veren Demircan, “Türkiye’de olup ta tarhana çorbası içmeden, kuru fasulye, döner yemeden burada yemek yenilmiş olmaz” diye konuştu. Başkan Demircan’ın bu konuşması katılımcıları hem güldürdü hem de ülkemiz tatları hakkında bilgiler edinmesini sağladı.

“TÜRK ŞEFLERLE ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ”

Uluslararası Yemek Festivali’ne yemeklerini tanıtmak için katıldığını söyleyen Amerika’nın usta aşçısı Bob Vanigan, Burada Domates reçelimizi ve peynirli makarnamızı, cheesecake yaptım. Türkler de büyük ilgi gösterdi. İnşallah beğenmişlerdir” dedi. Türk şeflerle çalışmanın çok keyifli olduğunu söyleyen Vanigan, geçenlerde kebapçı sokağına gittiğini, İstanbul’da en çok sevdiği şeylerden birinin de kebap olduğunu söyledi.

Öte yandan kendilerine sunulan tatları tadan misafirler de yemeklerin çok lezzetli olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: İHA