İşte dünyanın en acı biberi!

ABD'de, Ed Currie tarafından yetiştirilen biber, dünyanın en acı biberi olarak Guinness Rekorlar Kitabı tarafından tescillendi.

İşte dünyanın en acı biberi!
İşte dünyanın en acı biberi!
GİRİŞ 08.02.2015 16:47 GÜNCELLEME 08.02.2015 16:47

Scoville acılık ölçeğinde analiz edilen biberin, 2.2 milyon birime ulaştığı tespit edildi.

Böylece Currie tarafından yetiştirilen biber, daha önce Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Trinidad Moruga Akrebi" adlı biber türünü tahtından indirdi. Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşmıştı.

Bazı menülerde yer alan ve oldukça acı olarak bilinen Meksika biberi veya Tabasco sosunun ortalama 5 bin Scoville olduğu biliniyor.

Uzmanlar, bu biberlerden elde edilen sıvıların, polislerin kullandığı biber gazı kadar etkili olduğunu söylüyor.Biberlerin acılık testi, Eczacı Wilbur Scoville tarafından yaklaşık 100 yıl önce geliştirilen bir yöntemle ölçülüyor. Çeşitli solüsyonlar kullanılarak bibere acılığını veren maddenin oranı tespit edilerek ölçülüyor.

Bu arada Currie, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesinin ardından, yetiştirdiği biberlerle "Voodoo Mamba" veya "Lava" gibi isimlerle sos ve hardal üretmeyi planladığını söyledi.Dünya üzerinde en acı biberi üretmek için birbirleriyle yarışan üreticiler bulunuyor. Bunlar çeşitli biberleri melezleyerek dünya rekorunun sahibi olmaya çalışıyor.

YORUMLAR 3
  • urfair 9 yıl önce Şikayet Et
    bire bir urfa istotu ile aynı yanlız gavurlar genleri ile oynamışlar zaten bir urfa biberi kalmıştı naturel artık biz urfalılar biberinde tohumunu saklamamızın vakti geldi
    Cevapla
  • abd yapmışsa doğrudur! 9 yıl önce Şikayet Et
    16 aydır KAHTA da yım. 16 aydır bu biberi her kahvaltıda yiyor kahtalılar. abd yeni keşfetmiştir.
    Cevapla
  • memet 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bizim urfa biberinede kondular
    Cevapla