Mandalinalı pide yaptılar

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşayan yirmi yıllık pide ustası Erol Karaçam, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek mandalinalı pide yaptı.

Mandalinalı pide yaptılar
Mandalinalı pide yaptılar
GİRİŞ 16.12.2014 11:33 GÜNCELLEME 16.12.2014 11:33

Mandalinalarıyla ünlü Seferihisar ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki pide ustası Erol Karaçam, kıymalı, kuşbaşılı, kaşarlı pidelerin menüsüne yeni bir lezzet daha ekleyerek, ’mandalinalı pide’ yaptı.

Türkiye’de bir ilk olan mandalinalı pide, vatandaşların da dikkatini çekti. Mandalinalı pideyi duyan vatandaşlar, pideden tatmak için Karaçam’ın iş yerine gitti. Pideye ilk başta ön yargıyla yaklaşan vatandaşlar, tadına bakınca fikirleri değişti.

SEFERİHİSAR’A ÖZGÜ YENİ BİR TAT

Pide ustası Erol Karaçam, mandalinalı pidede iyi bir lezzeti yakalayabilmek için çok sayıda deneme yaptı. Seferihisar ilçesine özgü bir lezzet düşündüğünü ifade eden Karaçam, mandalinalı pide fikrinin aklına nasıl geldiğini şöyle anlattı: "Farklı sayıda denemelerden sonra şu anki tadı yakaladım. Seferihisar’a özgü bir lezzet olması gerektiğini düşüyordum. İlçemizin özelliği mandalina kenti olması. Ben düşündüm ki mandalinalı pide neden olmasın. Bunun için Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile konuştum destek gördüm."

PATENT ALINMASI İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLADI

Erol Karaçam, mandalinalı pide için patent çalışmalarına başladı. Bir kaç denemeden sonra yedi farklı unun karışımıyla kahverengi bir hamur hazırladığını kaydeden Erol Karaçam, pidenin yapılışı hakkında şu ifadelere yer verdi: "45 dakika beklettiğim hamura hiç tuz katmadan, Seferihisar mandalinası püresi ile birazda haşhaş ekleyip fırına vererek Türkiye’de ilk kez mandalinalı pideyi yaptım."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL