Ramazanda serinlemenin en sağlıklı yolu

Günler uzadı, sıcaklar arttı, özlemle beklediğimiz “on bir ayın sultanı Ramazan” geldi çattı…

Ramazanda serinlemenin en sağlıklı yolu
Ramazanda serinlemenin en sağlıklı yolu
GİRİŞ 17.07.2014 15:57 GÜNCELLEME 17.07.2014 16:24

Peki,17 saat oruç tutarken aynı zamanda sıcaklarda hararetle nasıl baş edeceğimizi biliyor muyuz?

Rb Et Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan BİNGÖL, yıllar süren bilgi ve birikimlerini bizimle paylaşıyor ve Ramazan da özellikle tüketilmesi gereken iki içeceğe dikkat çekiyor: ‘Demirhindi Şerbeti ve Meyankökü Şerbeti’

Ramazan BİNGÖL:‘Ramazan ayının bu yıla benzer aylara denk geldiği özellikle Osmanlı dönemine baktığımızda iftar ve sofralarının başköşesindeDemirhindi Şerbetinin yer aldığını görüyoruz. İçerdiği kırk farklı baharat ve soğuk içilmesi sebebi ile harareti alırken, iftarda içildiğinde vücudun şeker ihtiyacını doğal yolla karşılamamızı sağlıyor.

Sahurda ise mideye doygunluk hissinin yanı sıra bütün gün serinlik veriyor, susamayı azaltıp kan şekerini düzenliyor, dinçlik sağlıyor. Bunların yanı sıra Mide ağrıları, mide ekşimesi, bağırsak parazitleri, ruhsal sıkıntılar, romatizma ve kas ağrılarına iyi geliyor. Bağırsak gazını sökücü, ağız kokusunu giderici, beden ve zihin gücünü artırıcı özellikleri olduğu da biliniyor. Kısacası vücudu dışarıdan ve içeriden gelecek tüm tehlikelere karşı koruyor.

Şerbetlerle gelen şifa ve serinlik 
 

RB Et Lokantası olarak yıllardır Ramazanda ve her zamanda bu şifalı içeceği masalarımızdan eksik etmiyoruz. Bu yılda iftar menümüzün olmazsa olmazlarından ‘DemirhindiŞerbeti’. Ayrıca yapımının oldukça kolay olması sebebi ile evlerimizde de hazırlayabileceğimiz gibi birçok farklı mekânda da karşınıza çıkıyor. 

Meyankökü şerbeti ise en az demirhindi şerbeti kadar faydalı ve doğal. Özellikle Türkiye’nin en sıcak illeri arasında gösterilen Şanlıurfa ve civar ilerinde yıllardır sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için meyan kökü şerbeti tercih ediliyor. Ayrıca birçok şehirde meyan kökü dediğimizde aklımıza ilk gelen Ramazan ayı oluyor. Ancak büyükşehirler de bu şerbet pek bilinmediği gibi faydaları da göz ardı ediliyor.

Susuzluğu giderici, serinletici ve mide hararetine çok iyi gelmektedir. Meyan kökünde, günümüz tıbbında ilaç olarak kullanılan birçok yararlı madde bulunmaktadır.

Bu nedenle sağlıklı sıhhatli bir ramazan geçirmek istiyorsak ‘Demirhindi Şerbeti ve Meyan Kökü şerbetini’ tüketmeliyiz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL