Tavuk etinin en faydalı kısmı!

Türk mutfağında vazgeçilmez lezzetlerden biri olan tavuk eti, hem ucuz oluşu hem de farklı damak tatlarına hitap etmesi açısından sık tüketilir.

Tavuk etinin en faydalı kısmı!
Tavuk etinin en faydalı kısmı!
GİRİŞ 28.11.2013 09:14 GÜNCELLEME 28.11.2013 09:14

Dengeli beslenmenin altın kurallarından biri olan tavuk eti tüketme,sağlık açısından büyük avantajlar sunar. Besin değerleri yüksek olan tavuk etin tok tutması sebebiyle de tercih edilir.

Tavuk eti ve yumurta son derece besleyici gıdalar olduğu gibi bol, hızlı ve ekonomik bir şekilde üretilebildikleri için oldukça ucuz gıdalardır.

Tavuk eti yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay olan bir gıda olup, ucuzluğu sayesinde bol miktarda tüketilebilecek bir et kaynağıdır.

Üstelik kırmızı etteki kolestrol arttıcı özelliği olmadığı ve daha az yağ ihtiva ettiği için diyet listelerinin demirbaşlarındandır. Tavuk etinin yağı, derisinde olduğundan, derisini yemediğimiz takdirde %1-3 gibi son derece düşük yağlı et tüketilmiş olacaktır.

Tavuk etinin farklı bölgeleri besin değerleri açısından farklı özellikller taşır. Örneğin tavuk but eti, göğüs etine göre daha fazla B2 (riboflavin) ve B1 vitamini (tiamin), daha az da pp (niasin) vitamini içerir. Tavuk but etinde, göğüs etine kıyasla demir, çinko ve sodyum içerikleri de daha fazladır.

Boston'daki Harvard Halk Sağlığı Fakültesinden bir grup bilim adamı, 26 yıl süren araştırmalarının sonunda, tavuk eti tüketiminin kadınlarda kalp krizi riskini yüzde 19 oranında düşürdüğünü ortaya koydu. Araştırma sonucunda uzmanlar Koroner kalp hastalıkları riskini azaltmak için daha düşük yağ içeren ve protein açısından zengin olan tavuk, balık ve fındık tüketilmesini tavsiye ettiler.

Ekonomik, lezzetli ve besleyici olması açısından yemeklerde de sık sık kullandığımız tavuk etini özel menülere dönüştürecek tariflerle özel davetlerinizi de süsleyebilirsiniz.

Tavuk eti konusunda dikkat edilmesi gereken tek nokta tüketirken taze olmasına özen göstermektir. Ayrıca pişirdiğiniz tavuk etini hemen tüketmenizi, mümkünse ısıtmaya gerek kalmadan kullanılması sağlık açısından daha önemlidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL